Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Πιστεύω ότι η γνώση είναι βασική προϋπόθεση για να διαμορφώσει κάποιος άποψη και θέση. Θα ταξινομήσω λοπόν σε ένα είδος χρονικού τις ενέργειες που έχουν γίνει για την καλύτερη λειτουργία των μαθημάτων αλληλεγγύης που διοργανώνουν εργατικά σωματεία με τη βοήθεια του ΠΑΜΕ Εκαπαιδευτικών, στην πόλη μας. Στα Γιάννενα.

Σεπτέμβριο το 2015 ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή την παραχώρηση αιθουσών σε σχολείο/σχολεία για καλύτερη απόδοση των μαθημάτων. Η απάντηση είναι αρνητική και μας παραπέμπει στις διαδικασίες. Τις κάνουμε. Μετά από πέντε μήνες, συνεδριάζει το αρμόδιο όργανο, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, και έχοντας σαν επιχείρημα την εισήγηση δύο εκπαιδευτικών αποφασίζει αρνητικά. Η απόφαση αυτή εξέπληξε τους πάντες. Εννοώ εκπαιδευτικούς, απλούς ανθρώπους γενικά οποιονδόποτε σκεπτόμενο απλά και άδολα. Σε συζητήσειςπου έγιναν, δεχτήκαμε την καλοπροαίρετη κριτική, ότι δεν είχαμε ενημερώσει τον κόσμο για το τι ακριβώς κάνουμε. Μέσα από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου, εξηγήσαμε στον κόσμο τι ακριβώς ζητάμε.

Επειδή όμως δεν είχαμε την ψευδαίσθηση, ότι όλοι θα την ακούσουν, θεωρήσαμε σωστό να ενημερώσουμε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα έπαιρνε και την απόφαση. Δυστυχώς, δε μας δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Παρ' όλα αυτά και πάλι, μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, εξηγήσαμε τη ζητάμε, τι κάνουμε και πώς θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα

Πιθανόν να υπάρχει κάποια ενέργεια που δεν έχουμε σκεφτεί να κάνουμε. Ευπρόσδεκτη κάθε υπόδειξη.

* Πιο αναλυτικά το χρονικό σε προηγούμενο άρθρο.

Υ.Γ. Θεωρώ θετική τη στάση του Δημοτικού Ραδιοφώνου που μας έδωσε βήμα να εξηγήσουμε.