Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Με αφορμή αυτά που λέγονται αυτές τις μέρες για την διεκδίκηση της ψήφου των δημοτών μας, πρέπει να δώσουμε μια απάντηση.

Α)Ο κ. Καψάλης λέει ότι καλό είναι το εργοστάσιο του κ. Σεπετά, σαν ανάπτυξη, αλλά όταν απολυόταν οι εργαζόμενοι ο δήμαρχος δεν τάχθηκε στο πλευρό τους. Πώς όμως να γίνει αυτό όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του τα έχουν καλά με τον επιχειρηματία για να βάλουν άτομα στη δουλειά και να τους κρατούν ομήρους στις επικείμενες εκλογές;

Όταν ξεπουλιόταν η ένωση Πωγωνίου καμία φωνή. Πρόσφατα πουλήθηκε και η ακίνητη περιουσία στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο, που πριν λίγα χρόνια εξαγόρασε τα καταστήματα ( super market) της Ένωσης Ιωαννίνων από τον πολιτικό φίλο του δημάρχου και υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Άλλα έλεγε ο δήμαρχος, ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο. Έλεγε, ότι θα βρει χρήματα από πρόγραμμα ή τράπεζα για να πάει στον διαγωνισμό. (μέχρι 300.000 €). Πώς γίνετε όμως να προκηρύσσετε διαγωνισμός του 1.000.000 € και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να τα παίρνει με 200.000 €; Για αυτά ο δήμαρχος δεν λέει τίποτε… δηλώνει απών!! Και πώς να πει κάτι αφού λειτουργεί το ίδιο, όπως προείπα με τους επιχειρηματίες;

Όσο για τα θερμοκήπια, δεν απαντά για τις καταγγελίες μας που αφορά τους εργαζόμενους. Δεν απαντά ακόμα για την μόλυνση του περιβάλλοντος με φυτοφάρμακα, όπως προέκυψαν από καταγγελίες πολιτών πέρυσι το καλοκαίρι στις υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Ιωαννίνων, από την εναπόθεση των αδιάθετων αγροτικών προϊόντων στην άκρη του Καλαμά.

Λογικό είναι ότι κάποια έργα καθημερινότητας έγιναν ( δρόμοι, πλατείες, τοίχοι αντιστήριξης) αλλά και για αυτά ακόμα προσπαθεί να κρατήσει υποχρεωμένους τους πολίτες. Για τα αυτονόητα, που είναι υποχρέωση του. Δεν ρώτησε τους πτηνοτρόφους- κτηνοτρόφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά εξυπηρετεί ( με φως , νερό, τηλέφωνο) τον μεγαλοεπιχειρηματία «αγρότη» που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, χωρίς να τον ενδιαφέρει η όχληση του περιβάλλοντος και η αλλαγή χρήσης γης. Αυτά και αλλά πολλά είναι το έργο του κ. Καψάλη. Κλείσιμο μαθητικής εστίας, Μουσικού σχολείου, αξιοποίηση Βελλάς και Πηγών.

Πού είναι τα περιβόητα Τ.Ε.Ε.; Οι σχολές με τον όμιλο Γείτονα; Αλλά βλέπετε αυτά δεν είχαν κέρδος για τους ιδιώτες επενδυτές.

Πού είναι το ΒΙΟΠΑ που λέει ότι παραχώρησε 300 στρέμματα για να γίνει αλλά δεν μας λέει ότι είναι σε δικαστική διαμάχη με τους ιδιοκτήτες.

Β)Ο οραματιστής κ. Ντόντης σκέφτεται τα 15.000.000 € του αιολικού πάρκου αλλά δεν ψάχνει για πιο ήπιες μορφές ανάπτυξης της Νεμέρτσικας και του δήμου του. Δεν ενδιαφέρθηκε για τις 37 απολύσεις των εργαζομένων στην μεταλλουργική και να βάλει πλάτη ώστε να λειτουργήσει καλύτερα η βιομηχανία και να προσληφθούν και άλλοι. Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν πολιτική τους είναι να ξεπουληθούν όλα;

Αφού η περιοχή μας είναι γεωργοκτηνοτροφική τι παρεμβάσεις έγιναν από την πλευρά του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων; Υποτυπώδεις! Ακόμα και αυτό το μικρό σφαγείο του Κεφαλόβρυσου υπολειτουργεί.

Ή μήπως σκέφτεται και αυτό να το πουλήσει;

Αφήστε τον λοιπόν στα οράματά του και στα προγράμματά του.

Γ)Όσο για τον κ. Στεργίου, όσες παρεμβάσεις έγιναν για να λυθούν καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του δήμου του, ήταν υποχρέωση του. Δεν τον είδαμε όμως να μπαίνει μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στον κάμπο, οι κτηνοτρόφοι και οι μικροεπαγγελματίες. «Αυτός την ανάπτυξη της περιοχής την έχει καταθέσει με μελέτες, λέει, στην περιφέρεια

Φτάνει πια η υποκρισία.

Σ’ αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι.

Υπόσχονται προεκλογικά πολλά αλλά καλούνται να εφαρμόσουν τον Καλλικράτη, χωρίς να λένε στο λαό την αλήθεια για την λαίλαπα που έρχεται. Θα είναι φερέφωνα της κάθε κυβέρνησης και υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης. Το είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του, ότι αν δεν ψηφίσετε τους δικούς μου υποψήφιους αλίμονο σας και μας καλούν να ψηφίσουμε το καλό ΠΑΣΟΚ, το κακό ΠΑΣΟΚ και τον κακό τους τον καιρό.

Έτσι εννοούν αυτοί την ανάπτυξη. Τέτοια ανάπτυξη εμείς δεν την θέλουμε. Θέλουμε ανάπτυξη με κέντρο την λύση των προβλημάτων της περιοχής μας, με έργα υποδομής ώστε να παραμείνουν οι εναπομείναντες κάτοικοι και να προσελκύσουμε και άλλους. Αλλά στην ανάπτυξη αυτή θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ο δήμος που θα πρέπει να βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι ο κάθε επιχειρηματίας που έχει γνώμονα μόνο το κέρδος και την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους καταψηφίστε τους.

Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση, στον δήμο και στην περιφέρεια, ώστε η φωνή μας να είναι δυνατή και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των συνταξιούχων και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση για να φτιαχτεί ένα μεγάλο ανάχωμα στη βαρβαρότητα που έρχεται.