Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 

Υπεκφυγές και μισόλογα μπορεί να χαρακτηρίσει ο κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης τα όσα αναφέρει σε άρθρο του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δολιανών Γ. Σκόρδος (Γ.Σ), που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας ΔΟΛΙΑΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ, σελ.8.

 
Γράφει ο Γ.Σ. : «…έχω την υποχρέωση όχι μόνο να κάνω διαπιστώσεις, αλλά και προτάσεις για καθαρά Δολιανά..» και αποφεύγει να αναφερθεί στις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ και υποχρεώσεις που έχει από το άρθρο 82 του Ν.3852 (Πρόγραμμα Καλλικράτης).
Συγκεκριμένα η παράγραφος (β) του άρθρου 82 του παραπάνω νόμου αναφέρει: «(Ο πρόεδρος της Τ.Κ.) μεριμνά για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και συνεργάζεται με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την καλή τήρηση αυτής». Είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζει. Απλά συνυπεύθυνους και συνένοχους ψάχνει!!
«Φταίει ο γάιδαρος, χτυπάμε το σαμάρι», λέει μια παροιμία του λαού μας.
«Όλοι μαζί τα φάγαμε», είπε ο Πάγκαλος.
«Φταίμε όλοι», διαπιστώνει ο Γ. Σκόρδος και γράφει στο άρθρο του:
«…Όλοι οι παραπάνω προσπαθούν, όσο μπορούν για τα Δολιανά (και αναφέρεται στον Πρόεδρο, Πολιτιστικό Σύλλογο, Εκκλησιαστική Επιτροπή, Δήμαρχο). Εσείς που σχολιάζετε τι κάνετε;». Ίσως να εννοεί ο Γ.Σ. όσους έχουν προτάσεις διαφορετικές από τις δικές του.
Αν αυτές οι προτάσεις γίνονται στο διαδίκτυο ή στα καφενεία και αυτό πειράζει τον πρόεδρο ας αποφασίσει να κάνει και καμιά «λαϊκή συνέλευση» των κατοίκων να συζητηθούν και τα καυτά προβλήματα των Δολιανών, να ακουστούν κι άλλες προτάσεις. Όσο αποφασίζει αυτός, ας επιτρέπει στους άλλους να προτείνουν ότι και όπου θέλουν. Αυτός τις προτάσεις του για την καθαριότητα και τον εθελοντισμό τις δημοσίευσε στην εφημερίδα (η αλήθεια είναι ότι δεν τις άκουσα στο καφενείο!). Πρέπει γι’ αυτό να τον κακίσουμε;
«(Ο πρόεδρος της Τ.Κ.) μεριμνά…για την ευταξία του κοιμητηρίου…» λέει η παράγραφος στ, του άρθρου 82 του Καλλικράτη.
Σίγουρα η παρακάτω πρόσφατη φωτογραφία δεν τιμά κανένα μας. Ποιος, όμως, θα μεριμνήσει για την καθαριότητα του νεκροταφείου, κάποιοι υπεύθυνοι, οι εθελοντές ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα που…αναπαύονται δίπλα;
nekrotafio
Η πρόταση, που γράφει ο Γ.Σ. στο άρθρο του, να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό, από προσφορές κατοίκων, που θα το χρησιμοποιήσει για να καθαρίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι και άλλες περιοχές του χωριού βρήκε ανταπόκριση. Από πληροφορίες μαθαίνω ότι ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης την βρήκε πρωτοπόρα και την παίρνει σοβαρά υπόψη! Μάλιστα σκέφτεται να τη διευρύνει και να ζητήσει, σ’ όσους κατοίκους έχουν ευαισθησίες, να προσφέρουν χρήματα για να συγκεντρώσει ένα ποσό που θα το χρειαστεί για να διορθώνεται η αντλία της γεώτρησης ή άλλη βλάβη του δικτύου (για να έχουμε νερό), για τα καύσιμα των οχημάτων του δήμου (επειδή το κράτος δεν έστειλε αυτά που έπρεπε), για τα έξοδα του ιδιώτη που ανέλαβε τα σκουπίδια (για τα καθαρά Δολιανά), κλπ.
AiGiorgis
 
Ευτυχώς που πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος!
Τώρα, ίσως, καθαριστεί ο σκουπιδότοπος απέναντι από τον Αϊ-Γιώργη, όπως έγινε και την παραμονή του Πάσχα! Τι ανευθυνότητα και τι κατάντια! Σχεδόν όλο το χρόνο ο τόπος (είσοδος του χωριού) βρωμάει και για τα μάτια των επισκεπτών των γιορτών και του καλοκαιριού καθαρίζεται!
Τα μπάζα θα βοηθήσουν στη μελλοντική διαμόρφωση του χώρου. Τα σκουπίδια πάντως, όπως δείχνει η παραπάνω πρόσφατη φωτογραφία, δεν έχουν θέση εκεί.
 
Δολιανά 5/8/11