Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

(και με τους "θύτες" σε ρόλο Μεσσία)

Στην πολιτική το έγκλημα έχει τον τρόπο του, τις ιδιαιτερότητές του.
Το έγκλημα που διέπραξαν πριν δυο χρόνια σε βάρος του τόπου μαςκαι του λαού μας είναι ένα έγκλημα με διάρκεια στο χρόνο. Έχει παρόν, παρελθόν αλλά και μέλλον... Υπέγραψαν οι "πράσινοι", την παράδοση της χώρας στα νύχια του Δ.Ν.Τ. και των πιστωτών της Ε.Ε., σε μια συγκυρία την οποία προετοίμασαν - με τέχνη ή με αφέλεια, σκόπιμα ή από ανικανότητα - οι τελευταίες κυβερνήσεις των "γαλάζιων". Σε κάθε περίπτωση οι πολιτικές των δύο κομμάτων - Πασόκ και Ν.Δ. - που διαχειρίστηκαν με αυτοδυναμία μονοκομματική τόσα χρόνια τις υποθέσεις της χώρας , οδήγησαν σ' αυτή την καταστροφή.


Υπάρχει άλλη αλήθεια πιο ξεκάθαρη από αυτή;
Προκάλεσαν στη χώρα και στο λαό μας τόσο κακό (!) Έσπειραν στον τόπο τόση δυστυχία (και πόση ακόμη δυλάνε να μας προσφέρου αύριο, μετά τις εκλογές βέβαια(!) Παρ' όλα αυτά δείχνουν να μη συναισθάνονται ότι αυτοί έβλαψαν τη χώρα και με περίσσιο θράσος και αναίδεια εμφανίζονται σαν σωτήρες, έτοιμοι, τώρα, να σώσουν την πατρίδα!
Όμως διέπραξαν ένα έγκλημα με προεκτάσεις εθνικές, κοινωνικές, οικονομικές και με θύματα ανθρώπους. Υπάρχουν ένοχοι. Δεν θα τιμωρηθούν; Δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Δε θα υποστούν καμία συνέπεια; Άραγε ποια λογική ή ποια δημοκρατία μπορεί να δικαιολογεί και να υποστηρίζει την ατιμωρησία; Οι ίδιοι, βέβαια, οι "θύτες" επιδιώκουν την ατιμωρησία τους. Γι' αυτό, μέσα σ' αυτή την προεκλογική περίοδο, προσπερνούν βιαστικά, σαν δήθεν ασήμαντα τα παραπάνω ερωτήματα και προχωρούν σε άλλες, πιο περισπούδαστες, τάχα, αναλύσεις για τη σωτηρία της χώρας, λίγο πριν τις "αυριανές" εκλογές.
Αν οι πολίτες δεν "τιμωρήσουν", αποδοκιμάζοντας τα κόμματα τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους. αν δεν καταδικάσουν με την ψήφο τους, όλους αυτούς που ευθύνονται για το ξεπούλημα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για την υποτέλεια και την εξαθλίωσή μας,
τότε
1.Δίνουμε συγχωροχάρτι στο έγκλημα και σε όσους το διέπραξαν.Στέλνουμε το μήνυμα πως... επιβραβεύουμε αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση.
2. Οι πολίτες εκφυλίζονται σε πειθήνια ανθρωπάκι α.πολίτες υποταγμένοι, αφελείς, αμοραλιστές, (μπορεί και συνένοχοι, όπως τους θέλουν κάποιοι) έρμαιοι στο δημαγωγικό λόγο των πολιτικών.
3. Χάνεται η ελπίδα που υπάρχει ότι αυτός ο τόπος μπορεί να αλλάξει. ότι αυτός ο λαός μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα.
Πράγματι, η λήθη σώζει το σύστημα και τους υπηρέτες του πολιτικούς, που θέλουν, και το επιδιώκουν με κάθε τρόπο, να επιβάλλουν... αμνησία. να κάνουν το λαό να ξεχάσει. να του καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι τώρα, έγιναν με κάποιο μαγικό τρόπο. διαφορετικοί(!)
Δυστυχώς (για τον τόπο) οι πολιτικοί των κομμάτων που κυβέρνησαν έκανα ό,τι μπορούσαν για να επαληθεύσουν τον αφορισμό πως "η πολιτική είναι η τέχνη της απάτης". Αυτό το πολιτικό προσωπικό που έχει ακηθεί εξαιρετικά στον εκμαυλισμό συνειδήσεων, στη δημιουργία μηχανισμών, στην προσέλκυση και συντήρηση εκλογικής πελατείας έχει αλλοτριωθεί. είναι ανίκανο και ακατάλληλο για τη χώρα. Αυτό το πολιτικό κατεστημένο, λοιπόν, χρειάζεται κάθαρση. Καθώς είναι ανίκανο να προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή του - γιατί του λείπει η γενναιότητα και η "¨δικαιοσύνη" - ο μόνος αρμόδιος και κατάλληλος να "καθαρίσει" το πολιτικό τοπίο και να δώσει όραμα και προοπτική στη ζωή είναι ο λαός, ο κυρίαρχος λαός. Μέσα από τις εκλογές. τώρα... Από μία άλλη σκοπιά, άλλωστε, η "καταδίκη" των υπευθύνων της κρίσης είναι μία πολιτική πράξη απελευθέρωσης του λαού και αυτοσυνειτοποίησής του. μία πράξη ανάκτησης της "υγείας" του.Τα κόμματα εξουσίας της χώρας μας ζουν τη μεγαλύτερη απειλή: βρίσκονται μπροστά στην αποσύνθεση και τη διάλυσή τους. Γι' αυτό μέχρι την τελευταία ώρα της κάλπης, θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, τα πάντα, για να διασωθούν και να διατηρήσουν την εξουσία τους. Ό,τι λένε έχει στόχο τον πολίτη-ψηφοφόρο. Στην ψήφο του, στοχεύουν, αυτή χρειάζονται, όχι τον πολίτη-άνθρωπο. Έχουν εξαπολύσει - ακόμη και τώρα - μία συστηματική εκστρατεία εξαπάτησης, σύγχυσης και εκβιασμών. Το τελευταίο "εφεύρημά" τους είναι η απειλή για συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις αν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο λαός δεν αναδείξει αυτοδύναμη Ν.Δ. ή ένα Πασόκ με "ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή". Ο "εκβιασμός" τους αυτός και μόνο, αποκαλύπτει το μέγεθος της αλλοτρίωσης των κομμάτων αυτ'ων. Ενώ η χώρα απειλείται με πτώχευση και η δυστυχία των συνανθρώπων μας διευρύνεται, με άγνωστη κατάληξη, τα κόμματα αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο: "υπηρέτες του λαού, όπως υποκριτικά διακηρ ύσσουν, δεν είναι παρά ματαιόδοξοι επιβήτορές του. Αν οι εκλογές δεν αναδείξουν "μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση" αυτό θα πει πως αυτή είναι η θέληση του λαού, στην πιστότερη και εγκυρότερη έκφρασή της. Τα κόμματα, όλα, οφείλουν να τη σεβαστούν, αν πράγματι υπάρχουν για το λαό και από τον οποίο νομιμοποιούν την ύπαρξή τους. Να κυβερνηθεί μία χώρα ,υπάρχουν πολλοί τρόποι...
Στις εκλογές αυτές, επιτέλους, ας μη φανούμε άλλη μια φορά αφελείς, δειλοί και ανώριμοι. Ας οπλιστούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα για "ν' ανθίσει κάποτε αυτός ο τόπος"*. Να αποδείξουμε ότι είμαστε ο κυρίαρχος λαός.

*(λόγια του ποιητή Νίκου Γκάτσου)

σημείωση διαχειριστή: Το παραπάνω άρθρο αναρτήθηκε πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά δεν εμφανιζόταν εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.