Εφοπλιστές:Βρείτε μας -ΚΚΕ:Χωρίς σύγκρουση με τους κατέχοντες τον πλούτο δεν υπάρχει αλλαγή

Εντυπωσιακή μεν , λογική δε, η δήλωση του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη ΜΜΕ Β.Ρέστη που προκαλεί ανοιχτά τους πάντες και ειδικά αυτούς που πληρώνουν μια ζωή το λογαριασμό του καπιταλισμού χωρίς να φταίνε. Τα μεγάλα "αφεντικά" του πλανήτη φέρονται πια ανοιχτά σαν ιδιοκτήτες του σύμπαντος όσο οι λαοί δεν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να τους προσγειώσουν. Όποιος νομίζει ότι ενδιαφέρονται έστω και λίγο για το αν υποφέρει ο λαός ή για το αν διαλύεται ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός κάνει λαθος. Ισα-ίσα που το βλέπουν σαν ευκαιρία. Οι πιο ισχυροί άνθρωποι του πλανήτη έχουν μόνο ένα θεό. Τη δύναμη της επιβολής του τεράστιου πλούτου τους. Ειναι βέβαιοι ότι στη μάχη του ανταγωνισμού θα εξαφανίσουν τους ανταγωνιστές τους και την επόμενη θα βρεθούν ακόμη ισχυρότεροι. Σιγά να μην πληρώσουμε εμείς, λενε με ειρωνεία, και προκαλούν να τους βρούν πρώτα...


Την ίδια στιγμή τα κανάλια που εκφράζουν τα συμφέροντά τους καλούν το λαό να επιδείξει σύνεση και να συμμορφωθεί...στις απαιτήσεις της εξουσίας τους.
Ειναι άλλη μια επιβεβαίωση αυτού που λεει συνεχώς το ΚΚΕ, και το είπε και σήμερα ο Παφίλης, ότι "χωρίς σύγκρουση με τους κατέχοντες τον πλούτο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αλλαγή πορείας". Μόνο αν δουν απειλητικό και οργανωμένο απέναντί τους το μόνιμο θύμα τους θα ανησυχήσουν. Οι δηλώσεις, οι καταγγελίες κομμάτων και προσώπων, οι διαβουλεύσεις και τα στρογγυλά τραπέζια δεν τους λένε τίποτα.
Η ταξική πάλη δεν είναι επιθυμία ή εμμονή κανενός. Συμβαίνει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Ειτε κλείνουν τα μάτια είτε όχι. Η εξουσία δεν είναι στον αέρα, ούτε περιμένει τις εκλογές. Η εξουσία βρίσκεται σε συγκεκριμένα χέρια που όπως βλέπουμε δεν έχουν καμιά διάθεση όχι μόνο να την παραχωρήσουν αλλά ούτε καν να συμμορφωθούν με την όποια νομιμότητα. Νόμος για αυτούς είναι η δύναμή τους. Νόμος όμως για τους λαούς και τους εργαζόμενους πρεπει να είναι το δίκιο τους
Οι Έλληνες εφοπλιστές των 50+ φοροαπαλλαγών είναι καλοί γνωστες οικονομικών. Ξερουν πολύ καλά οτι κάποιος άλλος θα πληρώσει αν δεν πληρώσουν αυτοί. Ξερουν επίσης τι σημαίνει για την καταρρέουσα ελληνική οικονομία η εξαθλίωση του λαού και η ακόμη μεγαλύτερη μείωση της αγοραστικής του δύναμης στους δείκτες της ύφεσης. Παρ' όλα αυτα δε δίνουν δεκάρα. Η κρίση πρεπει να βγεί υπέρ τους ό,τι και να γίνει. Είναι μια μάχη στην οποία είναι απόλυτα παρόντες κι ας μην το καταλαβαίνουμε εμείς οι αφελείς. Αυτοί κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο πίσω απ' τα φώτα.
Αυτό που τόσο καιρό ονειρευόντουσαν βλέποντας τα μεροκάματα Κίνας και Ινδίας νοιώθουν πως είναι πια κοντά. Οι σκλάβοι πρεπει να υποταχθούν.
Για άλλη ια φορά πετάνε το γάντι με θράσος και έπαρση από το Λονδίνο ή τα νησιά όπου έχουν τις αμέτρητες offshore τους.
Αυτό είναι ακριβώς και το λαθος τους... Αυτό τον πόλεμο δεν θα τον κερδίσουν.
Γιατί αυτό θα σημαίνει το δικό μας τέλος.