Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Του Βασίλη Ζιώβα *

Οι περισσότεροι από εσάς ασφαλώς και θα γνωρίζεται τη σχετική διαφήμιση του γνωστού …απορρυπαντικού SKIP. Θέλοντας προφανώς να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου προϊόντος, στην εξαφάνιση των …λεκέδων, η εταιρία παραγωγής του αξιοποιεί στη σχετική διαφήμιση το κύρος 22 γνωστών εταιριών πλυντηρίων.

Έ λοιπόν, με όσα συμβαίνουν προεκλογικά στο χώρο της κεντροαριστεράς, η συγκεκριμένη διαφήμιση θα ταίριαζε γάντι. Αρκεί στη θέση του SKIP να βάλτε τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση των λεκέδων τα εκατοντάδες πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ψάχνουν εναγωνίως να ξεπλυθούν και φυσικά στη θέση των 22 κατασκευαστών πλυντηρίων όλα εκείνα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης –με ναυαρχίδα φυσικά την ΑΥΡΙΑΝΗ- που με τα καθημερινά πρωτοσέλιδά τους προτρέπουν τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια! Ας αναλογιστεί ο κάθε καλοπροαίρετος εργαζόμενος. Που οφείλεται η μαζική εισδοχή και στήριξη στο χώρο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ όλων αυτών των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού; Στο να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους μέσου του ΣΥΡΙΖΑ; Να ξεπλύνουν τους λεκέδες τους για να επανέρθουν …αμόλυντες παρθένες στην κοινωνία ή στο να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αφεντικά, που χρόνια τώρα εξυπηρετούσαν;

Μια ματιά, έστω και φευγαλέα, στον μακρύ κατάλογο των « μπουμπουκιών» που έχουν σπεύσει στη κολυμπήθρα του Σιλωάμ, την οποία έβαλε σε λειτουργία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πείσει, και τον πλέον καλόπιστο, για τον προσανατολισμό της υπό διαμόρφωση Κεντροαριστεράς. Μια ματιά στα συγκεκριμένα στελέχη, που πλαισιώνουν και προσφέρουν την «τέχνη» τους στο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει απάντηση ΤΩΡΑ και όχι αύριο για το που το πάει η σοσιαλδημοκρατία.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: 

Λούκα ΚΑΤΣΕΛΛΗ. Χρειάζονται …συστάσεις; Από όπου κι’ αν την πιάσεις σκέτος …λεκές ή γνήσιος λακές της άρχουσας τάξης. Για χάρη της ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον σύζυγο της υπηρεσιακό πρωθυπουργό!!! Ναι ναι τον « κάτσε καλά Γεράσιμε» τον οποίο προχθές, ως μαθητής, αντιμάχονταν. Φυσικά με αυτή αλλά και δεκάδες άλλες προγραμματικές κωλοτούμπες έχει δώσει δείγματα γραφής στην άρχουσα τάξη της χώρας αλλά και στους πρέσβεις των G20 με επιτυχία ο πιθανά αυριανός διαχειριστής της καπιταλιστικής κρίσης. 

Νίκος ΚΟΤΖΙΑΣ. Χρημάτισε πρόεδρος του ινστιτούτου Ανδρέας Παπανδρέου!

Ο επί σειρά ετών οργανωτικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του …γνωστού ΑΚΗ κ Κοτσακάς. Ο γνωστός συνδικαλιστής Φωτόπουλος της ΔΕΗ ! Ο Τσουκαλάς του ΟΤΕ. Ο Μητρόπουλος, ο Χωραφάς, ολόκληρο το επιτελείο του ΑΚΗ, σύσσωμη η Ένωση Νέων Σοσιαλιστών, η Σοφία Σακοράφα, ο κ Κουρουμπλής, ο…, η…και φυσικά δεν μπορούσε να απουσιάζει ο Βέρος Πασοκτζής ο ΚΙΜΩΝ ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ!!! Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Μάρτης από τη σαρακοστή! Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να ΠΑΣΟΚοκρατείται και ο ΚΟΥΡΗΣ να είναι …αλλού. Δεν είναι δυνατόν η ΑΥΡΙΑΝΗ να μην συνεχίσει να συμβάλει για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων! Να απουσιάζει την ώρα που θα αρχίσει το νέο …φαγοπότι. Εύστοχο λοιπόν το σχόλιο στελέχους του ΠΑΣΟΚ που είπε το εξής απολαυστικό: Με την πρώτη συνέλευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ θα έχει πλειοψηφία!!! Λέτε; Προς το παρών πάντως αποτελεί την πολυπληθέστερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν ότι τίποτα καλό δεν πρέπει να περιμένει κάποιος από τον Πασοκοκρατούμενο ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά ελπίδα από την Κεντροδεξιά. Το πραγματικό δηλαδή δίλλημα των εκλογών στις 17 του Ιούνη δεν είναι το: « Ευρώ ή δραχμή» που προβάλλει ο Σαμαράς. Δεν είναι ούτε το « Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλει ο Τσίπρας. Το πραγματικό, το ουσιαστικό δίλλημα είναι: « ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ του λαϊκού κινήματος ή ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ των λαϊκών στρωμάτων; Η διέξοδος μια και μοναδική:

Ψήφο στο Κάπα Κάπα Έψιλον .