Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Δημοτική Παράταξη                                                                                                                                    Δολιανά, 22-08-2012
"Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης
για το Πωγώνι"

Ο ΤΟΜΕΑΣ «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Το ζήτημα της λειτουργίας του τομέα καθαριότητας στον Δήμο μας, τέθηκε από  την Παράταξή μας επανειλημμένα σε Δημοτικά Συμβούλια, σε συνεδριάσεις της  Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και στον Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής μόλις πριν λίγες μέρες. Όλες τις φορές εισπράξαμε από τον Δήμαρχο την υποβάθμιση του ζητήματος και την ξεκάθαρη επιλογή του να εξοφλήσει τα προεκλογικά γραμμάτια που αφειδώς έχει υπογράψει στον βωμό της εκλογής του.


Ας φροντίσει τουλάχιστον να τηρηθούν τα ελάχιστα συμφωνηθέντα στις υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Ζητήσαμε ξανά και ξανά την διενέργεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Μελέτης δημιουργίας Δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας, και εισπράξαμε απαξίωση και άρνηση.
Βιώσαμε την σιωπηρή κατάργηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας που διέθεταν οι πρώην Δήμοι Δελβινακίου και Άνω Πωγωνίου.
Καταγγείλαμε την απαξίωση του υπάρχοντος δημοτικού εξοπλισμού (απορριμματοφόρα).

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία, δεν είναι μέτρα ανεπεξέργαστα και ατάκτως ειρημένα.
Ήταν και Είναι τα αποτελέσματα Πολιτικής απόφασης της Δημοτικής Αρχής για την χωρίς καμιά αιτιολογία και χωρίς στοιχεία παράδοση του τομέα Καθαριότητας  σε ιδιώτες.

Πέραν αυτής της κεφαλαιώδους διαφοράς μας με τη Δημοτική Αρχή, ερχόμαστε στο επόμενο σκέλος.
Δεν θα αναρωτηθούμε, αλλά θα δηλώσουμε ότι στον τομέα Καθαριότητας ο Δήμος Πωγωνίου βιώνει τριτοκοσμικές συνθήκες. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι άκρως υποβαθμισμένες και ελέγχεται αυστηρά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος γιατί ανεξαρτήτως των όποιων καλών προθέσεων,  δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα στους όρους της σύμβασης, τόσο γιατί δεν έχει τηρηθεί το πρόγραμμα συχνότητας αποκομιδής όσο και γιατί δεν καθαρίζονται-απολυμαίνονται οι κάδοι όπως προβλέπεται και επιπλέον από την άλλη συνηγορεί για την συνέχιση της κανονικής πληρωμής του Αναδόχου, δηλαδή επιβραβεύει και την ανεπάρκεια από πάνω.
Η προσβλητική για όλους μας εικόνα του Δήμου, είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας της Δημοτικής Αρχής, της ανικανότητας επίτευξης στόχων από τα στελέχη της και της αδυναμίας  συγκρότησης κοινής προσπάθειας  μέσα από τα θεσμικά όργανα του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρέπει πλέον να απολογηθούν γιατί τα χρήματα που δίνουν οι Δημότες δεν πιάνουν τόπο.
Για την αποτυχία τους στην Καθαριότητα δεν ευθύνεται η έλλειψη πόρων, αλλά η απαρχαιωμένη αντίληψη και φιλοσοφία τους, καθώς και η διοικητική τους αδυναμία.

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης:  Ντόντης  Γιάννης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου  Γιώργος,  Καραγιώργος  Γιάννης,   Μεντής  Χαράλαμπος,  Κολιάκης  Δημήτρης, Σώτος  Γιάννης, Τόπουλος  Βασίλης.