Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΡΟ, ΜΟΝΟ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: «Οσοι περίμεναν δώρα από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα, μπορούν να κάνουν λίγο υπομονή ως τις 31 Δεκεμβρίου. Εχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν κάτι από τον Αϊ Βασίλη (...) Η κ. Μέρκελ - παρά την άμετρη κι αιφνίδια αισιοδοξία που κατέλαβε τα ελληνικά ΜΜΕ (...) είπε στην Αθήνα όσα έλεγε και στο Βερολίνο: "ελπίζει κι εύχεται να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη". Αφού όμως η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ: «Κατοστάρι ξεκινά η κυβέρνηση από σήμερα για να πετύχει έως τις 18 Οκτωβρίου να κλείσει το πακέτο των μέτρων (...) και να εφαρμόσει 89 κρίσιμες (και στην πλειονότητά τους επώδυνες) παρεμβάσεις που εκκρεμούν (αυξήσεις στη ΔΕΗ, παρεμβάσεις σε εφάπαξ, κύριες συντάξεις, εργασιακό, αγορές κ.λπ. και πλέον αποφασίστηκε από το Eurogroup να γίνουν "προαπαιτούμενες δράσεις" της καταβολής της δόσης...» capital.gr).

ΤΑ ΑΜΕΣΑ: «"βροχή" οι φόροι για την ακίνητη περιουσία. Ερχονται "ραβασάκια" για διπλό ΦΑΠ και ΕΤΑΚ (...) ενώ έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: «Σε "γόρδιο δεσμό" εξελίσσεται για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης το ζήτημα των τιμών, καθώς, μέρα με τη μέρα, διαπιστώνει ότι κανένας κρίκος της αγοράς δεν είναι διατεθειμένος να μειώσει τα περιθώρια του κέρδους του» ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Η ΛΥΣΗ: «Ληγμένα (μη ευαλλοίωτα) τρόφιμα σε τιμή προσφοράς θα μπορούν σύντομα να πωλούνται παντού: γλιτώνουν έτσι οι επιχειρήσεις από το κόστος διαχείρισης επιστροφών, ενώ μια κατηγορία οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών θα εξασφαλίζει φθηνότερη τροφή» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «Μία τριμελής οικογένεια εμφανίζεται να φτιάχνει ομελέτα με ένα μόνο αυγό: Γύρω από αυτήν τη σκηνή περιστρέφεται το διαφημιστικό του Ερυθρού Σταυρού στην Ισπανία (...) Η παρατεταμένη ύφεση και η υψηλή ανεργία έχει γονατίσει τα πιο ευάλωτα στρώματα της ισπανικής κοινωνίας (...) "Το αντικείμενο της καμπάνιας έχει αλλάξει: Δεν είναι πια η Αϊτή αλλά η Ισπανία ΒΗΜΑ

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Απλήρωτοι έχουν μείνει περίπου το 20% των λογαριασμών της ΔΕΗ με την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) για το 2012 και ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή λογαριασμών με τη δεύτερη δόση, καθώς ολοκληρώθηκε η αποστολή της πρώτης δόσης» (ΗΜΕΡΗΣΙΑ).