Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» Δολιανά,                                                                                    18/02/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ

Θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον και χρέος του Δήμου Πωγωνίου το να λαμβάνει δημόσια θέση για όλα τα σοβαρά ζητήματα.Έτσι, λοιπόν, ανταποκρινόμενη στην εισήγηση-πρόταση, από τις 27-12-2012, του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Μιχάλη Μάγκου, να απαντήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα σε προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της αλβανικής κυβέρνησης, η Παράταξή μας στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30 Ιανουαρίου 2013 κατέθεσε ΨΗΦΙΣΜΑ προ ημερησίας διάταξης,.

Το Ψήφισμα έγινε καταρχήν αποδεκτό από όλες τις Παρατάξεις, όμως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε την περαιτέρω επεξεργασία και συμπλήρωση του κειμένου. Στα πλαίσια της επίτευξης ομοφωνίας συμφωνήσαμε με την πρόταση του Προέδρου κ. Σταύρο Βιρβίλη, να αναλάβει ο ίδιος έως την επόμενη ημέρα την τελική μορφή του κειμένου μαζί με τον κ. Χρήστο Μεντή και να σταλεί προς δημοσίευση άμεσα.

Με δική τους ευθύνη αυτό μέχρι σήμερα δεν έγινε. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που εμπιστευόμενοι τον Πρόεδρο του Δ.Σ., του αναθέτουμε εν λευκώ κάποιες ενέργειες ως Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες λόγω αδράνειας η εσκεμμένα ποτέ δεν υλοποιούνται. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει κάθε μέρα κοσκινίζει.

Επειδή, λοιπόν, σκοπεύουμε να μην επιτρέψουμε ξανά την ακούσια ή εκούσια απαξίωση των πολιτικών μας πρωτοβουλιών, δημοσιεύουμε ως Δημοτική Παράταξη το σχετικό Ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις προθέσεις και τις δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων για τη «Μεγάλη Αλβανία. Ο επικίνδυνος δρόμος του αλυτρωτισμού, οδηγεί στα όρια τις σχέσεις των γειτονικών

λαών. Οι πάσης φύσεως Εθνικισμοί στα χέρια των πολιτικών, οι προσπάθειες αλλοίωσης και παραποίησης των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη. Ο μεγαλοϊδεατισμός μόνο κακό μπορεί να κάνει στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με την γείτονα χώρα.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στις προκλήσεις με ενδυνάμωση όλων των παραμεθόριων περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας, με την δημιουργία δομών στήριξης όλων των ακριτικών περιοχών και του Δήμου Πωγωνίου, αντί της απομάκρυνσης, της συρρίκνωσης και της κατάργησης υπηρεσιών, όπως συμβαίνει σήμερα.»

Ο επικεφαλής της Παράταξης και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης