Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

“Δύναμη Ενότητας

και

Ευθύνης για το Πωγώνι”

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2,5 ΧΡΟΝΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

30 μήνες Δήμος Πωγωνίου. 30 μήνες καθημερινής δημοτικής διαδρομής για την Παράταξή μας, που αποδεικνύει ότι εμείς είμαστε η Αντιπολίτευση των πολιτικών θέσεων, των τεκμηριωμένων προτάσεων, του θεσμικού ελέγχου των πράξεων της Διοίκησης για την καλύτερη λειτουργία της, της άσκησης γόνιμης, ουσιαστικής και εποικοδομητικής κριτικής στην Δημοτική Αρχή προς όφελος των συμφερόντων του Δήμου και των κατοίκων του.

 

 Σημερινή κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμο 

-Διαχρονική νοοτροπία της Πολιτείας να αδιαφορεί για τις ανάγκες των παραμεθόριων περιοχών, με μνημονιακές δεσμεύσεις όπως  η υπεξαίρεση πόρων από την τοπική αυτοδιοίκηση, η αποψίλωση υποδομών και υπηρεσιών από τους πολίτες, η μη ενίσχυση και αξιοποίηση του χώρου μας ως πύλης για την Αλβανία, η μη θεσμοθέτηση ξεχωριστών αναπτυξιακών επενδυτικών κινήτρων τύπου Δ Ζώνης για την περιοχή μας, με έλλειμμα εθνικής πολιτικής σε βασικά ζητήματα όπως  φύλαξης των συνόρων, αξιοποίησης υπαρχουσών υποδομών, κ.ά. Εμείς, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτές τις πολιτικές και είναι μονόδρομος να παλέψουμε για τα δίκαια της περιοχής και την ισχυροποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

-Αλαζονικός τρόπος διοίκησης από την Δημοτική Αρχή, με συγκεντρωτικό χαρακτήρα λειτουργίας της Διοίκησης, με απουσία Στρατηγικού σχεδίου λειτουργίας και ανάπτυξης του Δήμου, με ατολμία και απουσία ουσιαστικών πολιτικών για το Πωγώνι, με απεμπόληση ζωτικών έργων, με μονομερή εμμονή στον ιδιωτικό τομέα, με υποβάθμιση υπηρεσιών και οργανισμών, με οικονομική εξουθένωση του Δήμου, με ανοχή παραβατικών συμπεριφορών, με απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων και των θεσμών, με  απουσία κάθε συλλογικότητας και δημοκρατικής ευαισθησίας, με λογική διαχωρισμού σε “ημετέρους” και στους άλλους, με βασική πολιτική επιλογή αν όχι της υπονόμευσης, τουλάχιστον της απαξίωσης κάθε ενέργειας και πρωτοβουλίας της Αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα την συσσώρευση των προβλημάτων και την απογοήτευση και δυσαρέσκεια των πολιτών.

Ποιος δεν θυμάται τις υπέρμετρες  προεκλογικές φιλοδοξίες του κ. Καψάλη, και των άλλων συνεργατών του, τα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις για θέσεις απασχόλησης, για την στήριξη των αναγκών των κατοίκων και των Τοπικών Συμβουλίων. Τώρα ζούμε την πραγματικότητα! Ζούμε την καθημερινότητα! Ζούμε την διαφορά!

Ζούμε την καταιγίδα των απευθείας αναθέσεων, των κατατμήσεων των έργων, των παράνομων διακηρύξεων (π.χ. Παζάρι, Καθαριότητα, Πρόγραμμα ΙNTERREG),  της έλλειψης ενημέρωσης, της αδιαφάνειας, της μη αποστολής οικονομικών στοιχείων στο Υπουργείο Εσωτερικών, της αποκομιδής των σκουπιδιών στο "όταν" και "εάν", της αδυναμίας και αδιαφορίας προσκόμισης των απαραίτητων εισηγήσεων στα Δ.Σ., της άρνησης και αποφυγής απαντήσεων στα θέματα που θέτουμε με επιστολές μας, της μη βεβαίωσης και είσπραξης συγκεκριμένων εσόδων από τον Δήμο, αλλά επιπλέον και την μη είσπραξη βεβαιωθέντων εσόδων και οφειλών προς τον Δήμο ύψους εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ!, της επικοινωνιακής πολιτικής που "βαφτίζει το κρέας ψάρι", των μονομερών αποφάσεων και της έλλειψης διαβούλευσης, της σιωπής για τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή, της αδυναμίας κατανόησης των προκλήσεων της νέας εποχής.

Εμείς πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει πλήρως ανακόλουθη με όσα διατυμπάνιζε και έλεγε προεκλογικά. Σήμερα αρκείται στα λίγα, χωρίς διεκδίκηση στα μεγάλα και ουσιώδη ζητήματα, αρκείται σε διαπιστώσεις των προβλημάτων και την δημιουργία εντυπώσεων.

Ως Αντιπολίτευση,

Είμαστε παρόντες και αντιστεκόμαστε, όπως έχουμε καθήκον και δικαίωμα. Αναδείξαμε όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ζωή των δημοτών, αλλά και το ίδιο το μέλλον του Δήμου. Αποκαλύπτοντας συμπεριφορές και ενέργειες της Δ.Α. που δεν πληρούν τους όρους μίας σοβαρής, οργανωμένης και αποτελεσματικής Διοίκησης. Καταγγέλλοντας πρακτικές και αντιλήψεις αδιαφάνειας, προχειρότητας, σκοπιμοτήτων και «πελατειακού χαρακτήρα», αλλά και Προτείνοντας με συνέπεια συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις αλλά και ολοκληρωμένες θεσμικές επιλογές στα υπαρκτά προβλήματα. Διότι πιστεύουμε ότι το Πωγώνι χρειάζεται έναν Δήμο οργανωμένο, αξιόπιστο και λειτουργικό, με αποκεντρωμένη δημοτική εξουσία, παράδειγμα κοινωνικής μέριμνας, αρωγό, εμψυχωτή και στήριγμα της τοπικής κοινωνίας, συνεχών παρεμβάσεων, δυναμικό, διεκδικητικό και αποτελεσματικό.

Εμείς δεν έχουμε να εξοφλήσουμε κανένα γραμμάτιο στους μηχανισμούς εξουσίας. Έχουμε την γνώση, την πείρα και την θέληση να προσπεράσουμε τις αναχρονιστικές τακτικές και αντιλήψεις και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και τις απαιτήσεις της εποχής.

 

ΓΙΑΥΤΟ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΕΜΕ ΟΧΙ.

ΟΧΙ, στην έλλειψη στρατηγικής και συγκεκριμένων στόχων.

ΟΧΙ, στον συγκεντρωτισμό της έδρας και το σχεδιασμό του ποδαριού.

ΟΧΙ, στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

ΟΧΙ, σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις με ψηφοθηρικές  υποσχέσεις και δεσμεύσεις που οδηγούν σε ομηρίες.

ΟΧΙ, στις κοινωνικές και κομματικές περιχαρακώσεις, στα στεγανά και τα κατεστημένα άσκησης εξουσίας. 

ΟΧΙ, στην αλαζονεία, στην αδιαφάνεια, την εξυπηρέτηση των κολλητών. 

ΟΧΙ, στην εγκατάλειψη και την ανοχή. 

ΟΧΙ, στην αδράνεια και τις καθεστωτικές αντιλήψεις. 

ΓΙΑΥΤΟ  ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΕΜΕ  ΝΑΙ:

ΝΑΙ, στις ξεκάθαρες θέσεις και σε μία Δημοτική Αρχή χωρίς εισαγωγικά!

ΝΑΙ, στην χάραξη μιας νέας πορείας βασισμένης στην κοινωνική μας ταυτότητα και στην εμπέδωση ειλικρινούς σχέσης με τους πολίτες. 

ΝΑΙ, στην ισόρροπη ανάπτυξη των Δημοτικών Ενοτήτων.

ΝΑΙ, στο νοικοκύρεμα, στην χρηστή διοίκηση, στην ενίσχυση των τοπικών πόρων και δυνατοτήτων.

ΝΑΙ, στον ενιαίο σχεδιασμό και στην σωστή οργάνωση.

ΝΑΙ, στις αναγκαίες ρήξεις για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

ΝΑΙ, στα αναπτυξιακά έργα με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και των υποδομών.

ΝΑΙ, στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων και των Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΝΑΙ, στη συλλογικότητα, στην αλληλεγγύη και στη συνεργασία με τους άλλους φορείς.

ΝΑΙ, στην στήριξη των παραγωγών, των επαγγελματιών, της Νεολαίας, όλων των Συλλόγων χωρίς διακρίσεις.

ΝΑΙ, στην αξιοποίηση και ανάδειξη των πωγωνησίων της Επιχειρηματικότητας, της Τέχνης και του Πολιτισμού, όπου κι’ αν ζουν και εργάζονται.

ΝΑΙ, στον σεβασμό και την αξιοποίηση  όλων των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου

ΝΑΙ, στην ενεργό και ισότιμη συμμετοχή και παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους δημότες.

ΝΑΙ, στην διαφάνεια, την λογοδοσία, την δημοκρατική ευθύνη, την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και το όραμα.

Η υλοποίηση τέτοιων πολιτικών, επιλογών και δράσεων μπορούν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας! Δημιουργούν συνθήκες για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο Πωγώνι! Για όλα αυτά δίνουμε τη μάχη καθημερινά! Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας! Η πρόκληση είναι μεγάλη και δεν θα την αφήσουμε να χαθεί! Θέλει συλλογική δουλειά και καθημερινές πολιτικές μάχες!