Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 

Το ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ συνήλθε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2005 (δεν ήταν ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ αλλά του Αγίου Δημητρίου) και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε : Να εκδώσει την παρακάτω ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Το ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ συνήλθε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2005 (δεν ήταν ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ αλλά του Αγίου Δημητρίου) και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε : Να εκδώσει την παρακάτω ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Τα μέλη του Μαντείου : 1). Εμμένουν στις θέσεις και απόψεις τους, που αφορούν τα έργα του CLUB SOTOS και του κτιρίου της Αδελφότητας. Θέσεις που διατύπωσαν και δημοσίευσαν σε προηγούμενο ΧΡΗΣΜΟ. Τελικά και ο πιο κακόπιστος Δολιανίτης, ίσως, πείστηκε, μετά τα τελευταία γεγονότα, ότι για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ το ΜΑΝΤΕΙΟ είχε δίκαιο. 2). ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ: α) Προς τον ανώνυμο αρθρογράφο της 4ης σελίδας της φυλλάδας της Αδελφότητας (αρ.φύλ.132, Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2005):
ð Πού έμαθες ορθογραφία και σύνταξη; Καιρό είχαμε να διαβάσουμε ελληνικές λέξεις γραμμένες έτσι όπως είναι στο άρθρο σου: π.χ. πήγενε, ασχολήται, εναντίων, ειρονεύεται, κυμίζει, αντισταθήτε, «οι τόμοι της εφημερίδας μας μας βρήκαν το 123 και να τι γράφουνε…»!!!
ð Γιατί δεν τόλμησες να γράψεις το ονοματεπώνυμο του συγχωριανού μας που υπονοείς και προσπαθείς να συκοφαντήσεις στο άρθρο σου;ð Εκτός από ανορθόγραφος, προκλητικός, αυθάδης και ανενημέρωτος είσαι πονηρός και θρασύς. Θέλεις να μάθεις ΠΟΙΑ είναι τα ονόματα των μελών του Μαντείου αλλά εσύ δεν τόλμησες να βάλεις το όνομά σου κάτω από τις επιπόλαιες σκέψεις σου και το γελοίο άρθρο σου. Συκοφάντη «αρθρογράφε», στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕ μιλούν για σχοινί.
Πάντως, μια που μπήκες στο κόπο και έψαξες τους τόμους της φυλλάδας της Αδελφότητας, για ψάξε καλύτερα και πες μας: Πριν γραφεί στη συγκεκριμένη σελίδα από το Δ.Σ. της Αδελφότητας η έκφραση «Μάντεις του Μαντείου Δολιανών»,πού και από ποιους είχε γραφεί; Ποιος την πρωτοχρησιμοποίησε και γιατί; Αυτή η ειρωνική έκφραση γιατί γράφτηκε από ανώνυμο αρθρογράφο της φυλλάδας ως απάντηση σε άρθρο που είχε στείλει επώνυμα γνωστός συγχωριανός μας; Αφού δεν ξέρεις γιατί δε ρωτάς…
β) Προς τον Πρόεδρο της Αδελφότητας: ð Συγχαρητήρια για το ήθος και την ποιότητα της φυλλάδας, που είσαι υπεύθυνος για τη σύνταξή της.ð Είσαι ο κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάντια της εφημερίδας αλλά και του θεσμού της Αδελφότητάς μας.ð Αφού στο τελευταίο άρθρο σου υπονοείς ότι ξέρεις το όνομα του «παράγοντα της περιοχής» που έκλεψε τη μουριά από την πλατεία του χωριού ή τολμάς και γράφεις το όνομά του ή το βουλώνεις!! Συκοφαντείς ΟΛΟΥΣ τους παράγοντες της περιοχής με τις γενικεύσεις σου και μετά σου κακοφαίνεται για το χαρακτηρισμό, που δίκαια σου ταιριάζει, «γκεμπελίσκο» και «συκοφάντη». Αλλά μια ζωή έτσι δρούσες και σκεφτόσουν, τώρα θα αλλάξεις;; γ) Προς τον κ. Γιώργο Τσούβαλη, μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας: ð Δε δεχόμαστε την έγγραφη συγγνώμη που μας ζητάς με το τελευταίο άρθρο σου… Επιμένουμε ότι και εσύ είσαι ένα μέλος μιας ομάδας που συνεχίζει να συκοφαντεί. Ξαναδιάβασε το γράμμα που έχει στείλει η κόρη σου στο σημερινό Δ.Σ. της Αδελφότητας. Διάβασέ το φωναχτά σε κάποια συγκέντρωσή σας στα Γραφεία της Αδελφότητας (εκεί που όπως έγραψες περνάτε μπέικα) μήπως και σας βάλλουν μυαλό τα δικά σας παιδιά,αφού από άλλους δεν το…καταδέχεστε, αν και σας λένε και σας γράφουν τα ίδια πράγματα.ð ‘Όχι μόνο δε δεχόμαστε την υποκριτική σου συγγνώμη αλλά επιμένουμε ότι είσαι και εσύ η αιτία, που μια ακόμη διετία της Αδελφότητας Δολιανών πήγε χαμένη. Για να δούμε τα λόγια μας αυτά θα σε ξαναπεισμώσουν και θα βάλεις πάλι υποψηφιότητα (όπως τάχα συνέβη την προηγούμενη φορά) ή θα αποδειχτεί ότι η προηγούμενη συμμετοχή σου στηριζόταν στη φιλοδοξία σου μήπως γίνεις και εσύ Πρόεδρος της Αδελφότητας; δ) Προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας: Είστε συνυπεύθυνοι για όλη αυτή την άθλια σημερινή κατάσταση της Αδελφότητας. Είστε «άβολα όντα και θρασύδειλοι».Μια ζωή «πειθήνια όργανα» ενός βρώμικου σκοπού και ακολουθείτε την τακτική: «το είπε ο Φάνης, το είπε ο…Θεός» και σκύβετε το κεφάλι. Αχ! Φουκαράδες. Σας λυπόμαστε που κρυφά κατηγορείτε τον «γερασμένο» Φάνη αλλά μπροστά του κάθεστε όλοι σας…σούζα. Δυστυχώς έτσι θα σας θυμόμαστε. Περάσατε από ένα Δ.Σ. και δεν καταφέρατε να προσφέρατε ΤΙΠΟΤΑ. Απλώς είστε ένα όνομα στο ψηφοδέλτιο, μια βελονιά στο συκοφαντικό κέντημα του αρχηγού σας που εκμεταλλεύεται την άγνοιά σας, την ατολμία σας και σας κοιμίζει με τα «ενθαρρυντικά» του χτυπήματα στην πλάτη σας. Ξέρουμε ότι σας πληγώνουμε αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια.Προσπαθήστε να θυμηθείτε την αντίθεσή σας,την αντίδρασή σας, την άλλη άποψη από όλα αυτά τα λάθη που έχουν γίνει στην Αδελφότητα.Αν πιστεύετε ότι ΔΕΝ έχουν γίνει λάθη τότε είστε πραγματικά…«αφελείς και επικίνδυνοι». ε) Προς τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου:
Συγχαρητήρια για όλες τις προσπάθειές σας να πετύχουν και φέτος οι εκδηλώσεις ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ. Ελπίζουμε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και κυρίως οι απόδημοι!! Αυτοί που ανέχονται όλη αυτή την τραγική κατάσταση της Αδελφότητας. Αυτοί που δε θα τους πειράξει το γεγονός να μην έχει δημοσιευτεί ούτε μια αράδα στο τελευταίο φύλλο της φυλλάδας της Αδελφότητας, από τις πετυχημένες καλοκαιριάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου, αν και είχατε στείλει έγκαιρα φωτογραφίες και άρθρα στον υπεύθυνο της σύνταξης. Αυτοί που δε θέλουν να δεχτούν τον αρνητικό ρόλο του σημερινού Δ.Σ. της Αδελφότητας και συμβιβάζονται με τη σημερινή της κατάσταση.
Μη στενοχωριέστε. Ο Φάνης, σάς έκοψε μόνο ένα άρθρο. Εμάς μας έχει κόψει αμέτρητα και όσα έβαλε τα έχει παραποιήσει!!! Αυτά είναι, δυστυχώς, τα αποτελέσματα της προκατάληψης και της … «ιδιόρρυθμης» συμπεριφοράς του Φάνη.
3). Συγχαίρουν ΟΛΑ τα Δολιανιτόπουλα που κατάφεραν να περάσουν σε Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα και τους εύχονται ΚΑΛΗ φοιτητική ζωή και πάντα επιτυχίες, Επιμένουμε στο «ΟΛΑ τα Δολιανιτόπουλα» μια που η φυλλάδα της Αδελφότητας επιμένει στο να δημοσιεύει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ μόνο όποια ονόματα θέλει. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν ισχύει η δικαιολογία ότι το σημερινό της Δ.Σ. δεν ενημερώθηκε για ποια Δολιανιτόπουλα πέρασαν, π.χ. πέρσι, στο Πανεπιστήμιο. Είχε λάβει επιστολή για συγκεκριμένο όνομα και ,αν πραγματικά ήθελε επειδή ίσως να το είχε ξεχάσει, μπορούσε να το δημοσιεύσει στο επόμενο φύλλο. Δεν το έκανε και αυτό δείχνει τουλάχιστον εμπάθεια. Αλλά δυστυχώς αυτή την τακτική ακολουθεί ακόμη και σήμερα το Δ.Σ. της Αδελφότητας.4). Για επίλογο σας μεταφέρουμε έναν αυτούσιο δολιανίτικο διάλογο: -Θείε γιατί το ΣΜΕΚ τον λένε η «μάκω» του χωριού μας;-Λένε ότι πρόσφερε πολλά στα Δολιανά, παιδί μου.-Και ποιος είναι ο «πάππος» του χωριού μας, θείε;-Έτσι λένε τον Πολιτιστικό Σύλλογο, επειδή προσπαθεί να προσφέρει στο χωριό παιδί μου.-Και γιατί θείε η Αδελφότητα είναι σήμερα η «μητριά» του χωριού μας;-Mεγάλη ιστορία παιδί μου…Τι να απαντήσεις σ’ ένα παιδί;
Το κείμενο ΔΕΝ είναι χωρίς ονόματα και υπογραφές. Είμαστε αυτοί που αναφέρει η εφημερίδα της Αδελφότητας στο φύλλο της με αριθμ. 123 και στη σελίδα 3.
Δολιανά : ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ 2005 «Οι μάντεις του Μαντείου Δολιανών»
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Υ.Γ. Ο «αρχιμάντης του Μαντείου Δολιανών»(ακριβής έκφραση του λασπολόγου αρθρογράφου της 4ης σελίδας της νέας φυλλάδας της Αδελφότητας) καλεί σε έκτακτη Συνέλευση ΟΛΑ τα μέλη του Μαντείου (Δόκιμα και Μόνιμα) με θέμα: «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΛΙΑΝΩΝ-Εξελίξεις και προοπτικές. Υποσχέσεις κ.Παυλόπουλου σε Δολιανίτες»
(Τόπος συγκέντρωσης: ο γνωστός. Xρόνος; η επόμενη ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ.Τα όποια ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ της Συνέλευσης θα σας δημοσιοποιηθούν με νέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Επίσημος καλεσμένος ο Πρόεδρος της Αδελφότητας για να μάθει πόσοι και ποιοι είμαστε!!! ).