Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 

Από συγχωριανό μας πήραμε την παρακάτω καταγγελία καθώς και το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται. Την δημοσιεύουμε επειδή είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένου.

Από συγχωριανό μας πήραμε την παρακάτω καταγγελία καθώς και το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται. Την δημοσιεύουμε επειδή είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένου. Ακούστηκε επίσης ότι θα υπάρξει και εργοστάσιο επεξεργασίας κουτσουλιάςστις Τάβλες, στα πρώην χοιροτροφεία του Αλεξίου. ΄Οταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία θα τα δημοσιεύσουμε. Πάντως από ότι φαίνεται ο Καλαμάς θα καταντήσει χαβούζα αν δεν αντισταθούμε.


Πληροφορίες και «στοιχεία» υπήρχαν. «Κεραυνός εν αιθρία» ήταν, όμως, το έγγραφο της Νομαρχίας Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος με αριθμό πρωτ. 717 και ημερομηνία 5-2-2007.
Με λίγα λόγια στο παραπάνω έγγραφο ζητούνται συμπληρωματικά στοιχεία και διευκρινήσεις σχετικά με τη μελέτη που έχει υποβληθεί από την «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ» (ενοικιαστής Λόγγου Δολιανών) για την εναποθέτηση λυματολάσπης στην κτηματική περιφέρεια του Δ.Δ. Δολιανών του Δήμου Καλπακίου.
Πληροφορίες έλεγαν ότι ο παραπάνω ενοικιαστής μετέφερε «παράνομα» και έθαφτε στο Λόγγο Δολιανών «απόβλητα» του σφαγείου του. Τώρα διαβάζουμε για «διάθεση λυματολάσπης». Με δεδομένο ότι η λυματοπλάστη είναι προϊόν βιολογικού καθαρισμού η κοινή γνώμη της περιοχής διερωτάται:
- Λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός των σφαγείων του ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ για να υπάρχει λυματολάσπη;
- Τα πόδια, κεφάλια, φτερούγες από κοτόπουλα που διάσπαρτα υπήρχαν στο οδικό δίκτυο Ιωαννίνων-Δολιανών (μέσου Χρυσόρραχης) είναι λυματολάσπη;
- Γνώρίζε ο μισθωτής τού ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ ότι γινόταν εναποθέτησηενταφιασμός «αποβλήτων» σφαγείων στην έκταση που έχει νοικιάσει; Τι πρόκειται να κάνει τώρα;
- Οι φορείς της περιοχής, ο Δήμος Καλπακίου και η «ομάδα» των δημάρχων της περιοχής του ποταμού Καλαμά, που αγωνίζονται για την προστασία του, γιατί δεν ασχολούνται με αυτό το σοβαρό θέμα;
Πολλά τα ερωτήματα.
Για την ώρα μένουμε σ’ αυτά με την ελπίδα έστω και τώρα οι φορείς της περιοχής, Δήμοι, Νομαρχία, Πολιτεία να σταθούν στο ύψος τους και να ερευνήσουν το θέμα.