Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Από την παιδική μας ηλικία μεγαλώνουμε με πρότυπα που μας παρέχει η κοινωνία ή μάλλον η άρχουσα τάξη. Περνούν μέσα από το σχολείο, τους μύθους και τις ιστορίες την άποψη ότι υπάρχουν λαοί πολιτισμένοι και λαοί βάρβαροι. Ότι είναι καταγεγραμμένο στο DNA των λαών. Με τη φασίζουσα αντίληψη της γενίκευσης.


Βάρβαροι λαοί
Ο χειρότερος λαός για μας τους Έλληνες είναι οι Τούρκοι. Μετά ακολουθούν οι Γερμανοί και στη συνέχεια γενικά όλοι οι μουσουλμάνοι. Το σκεφτικό είναι απλό, μάλλον απλοϊκό, λαϊκίστικο, φασιστικό.
Οι Τούρκοι (απολίτιστοι, βάρβαροι και μουσουλμάνοι κλπ), μας είχαν σκλαβώσει για 400 περίπου χρόνια. Πολεμήσαμε και τους νικήσαμε. Κάναμε το κράτος μας. Οι βάρβαροι όμως Τούρκοι έκλεισαν την Αγιά Σοφιά, έκλεισαν τη σχολή της Χάλκης, έκαψαν τη Σμύρνη, έσφαξαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, κατέλαβαν την Κύπρο μας. Συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να δημιουργούν θερμά επεισόδια στο Αιγαίο. Γενικά όλοι οι Τούρκοι.
Οι Γερμανοί (βάρβαροι, Ούννοι κλπ), αιματοκύλισαν τον κόσμο, έκαψαν τα χωριά μας, εκτέλεσαν ανθρώπους, Έκαναν εγκλήματα. Γενικά όλοι οι Γερμανοί.
Οι μουσουλμάνοι (απολίτιστοι γενικώς) έχουν κάνει εγκλήματα. Γενικά οι μουσουλμάνοι.
Πολιτισμένοι λαοί.
Γάλλοι. (Διαφωτισμός, γαλλική επανάσταση, λογοτεχνία, ποίηση, savoir vivre ). Γενικά όλοι οι Γάλλοι.
Άγγλοι. (Βιομηχανική επανάσταση, θέατρο, φιλελεύθερος λαός, κλπ). Γενικά όλοι οι Άγγλοι.
Αμερικάνοι. (Οικονομική ανάπτυξη, καινοτομίες, δημοκρατία, ελευθερία, κλπ). Γενικά όλοι οι Αμερικάνοι.
Ο πιο αξιόλογος λαός.
Οι Έλληνες.(Φιλότιμο, αυταπάρνηση, μπέσα, ελευθερία κλπ). Γενικά όλοι οι Έλληνες.
Δεν μας λένε όμως όλη την αλήθεια:

Ότι η Τουρκία είναι σύμμαχός μας, σύμμαχος με την πολιτισμένη Γαλλία, Αγγλία, Αμερική κλπ. Ότι η Μικρασιατική καταστροφή, η επέμβαση στην Κύπρο, οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, γίνονται κάτω από την ομπρέλα των συμμάχων μας. Ότι στην Τουρκία, και τότε και τώρα υπάρχει κόσμος που πεινάει, που αντιστέκεται.


Ότι στη Γερμανία οι ναζί έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρώτα από όλα Γερμανούς που αντιστέκονταν. Ότι εκτέλεσαν, βασάνισαν πρώτα τους Γερμανούς.

Ότι οι μουσουλμάνοι των πετρελαιοπαραγικών χωρών της Μέσης Ανατολής και των Εμιράτων ζουν σε καθεστώς φτώχειας και εξαθλίωσης.

Ότι η πολιτισμένη Γαλλία, αποκιοκρατική δύναμη, αιματοκύλισε το Μαρόκο, την Αλγερία, το Βιετνάμ και άλλες χώρες. Στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο κατέλαβε την Θεσσαλονίκη και συμπεριφέρθηκε σαν στρατός κατοχής.

Ότι οι Κύπριοι, έζησαν χειρότερα βασανιστήρια και ωμότητες από τους Άγγλους σε σύγκριση με τους Οθωμανούς. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, αιματοκύλισαν την Αθήνα, συμπεριφέρθηκαν σαν κατακτητές.

Για τους Αμερικάνους δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάποιος ιδιαίτερα. Χούντα και Κύπρος νομίζω ότι αρκούν.

Στα δικά μας. Κωλέτης, Μαυροκορδάτος, κοτζαμπάσηδες. Πιο σύγχρονα. Κιλελέρ, Χίτες, Τάγματα Ασφαλείας, Δωσίλογοι, Δεκεμβριανά, Χούντα, Κύπρος, Νεοναζί.
Όλοι το ίδιο είναι λοιπόν;
Κοινός τόπος  για τους λαούς που αναφέρθηκαν αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, η εκμετάλλευσή και η προσπάθειές τους να λευτερωθούν. Από τα δεσμά τους.


*Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο στάθηκαν οι εικόνες από τις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.

Τουρκία Πολωνία
Γαλλία Νότια Κορέα
Ιράκ Λίβανος