Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

κόκκινη σημαία σφυροδρέπανο ράιχσταγκ 1712121Ο τίτλος του άρθρου αυτού, έχει να κάνει με γνωστή ρήση

(παραδοχή, αποδοχή, διαπίστωση) του Ουίνστον Τσώρτσιλ

και αναφέρονταν στην Σοβιετική Ένωση

για τη Μεγάλη Νίκη σε βάρος της ναζιστικής Γερμανίας.

 25 χρόνια πέρασαν από την λεγόμενη κατάρρευση της ΕΣΣΔ, 25 χρόνια που τα χαραχτηρίζει η παγκόσμια αστάθεια (άκρως επιεικής έκφραση), μια διαπίστωση που δεν την κάνουν μόνο κομμουνιστές, αλλά την παραδέχονται ακόμα και σφοδροί αντίπαλοί της.

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης (όπως και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών) επιρρεάζει απόλυτα αρνητικά τις ζωές χιλιάδων ή και εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο είτε γνωρίζουν τα γεγονότα είτε όχι, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει.
Η παραπάνω πραγματικότητα (η παγκόσμια αστάθεια, καθώς και ο αρνητικός επιρρεασμός της ζωής του κόσμου εξ αιτίας της πτώσης της ΕΣΣΔ), βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με το προβαλλόμενο αφήγημα κυρίως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης – που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και τους ιδιοκτήτες του.
Η άποψη ότι η Δύση (βλέπε μεγάλο κεφάλαιο, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΕΠΑ κλπ.) αποτελεί το «θεμέλιο της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας» αυτοδιαψεύδεται καθημερινά, αποδεικνύεται ένα τεράστιο ψέμα, άσε που συνεχώς περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται την Ιστορική συμβολή της ΕΣΣΔ όχι μόνο στα επιτεύγματα στον κοινωνικό τομέα, αλλά και στην Μεγάλη Νίκη σε βάρος του ναζισμού – φασισμού κατά τον Β΄Π.Π..
Και πριν τις ανατροπές του 1991, η Δύση (κυρίως οι ΕΠΑ) με τις εντελώς παράνομες, άδικες, εγκληματικές στρατιωτικές τους επεμβάσεις σε βάρος ανεξάρτητων και κυρίαρχων χωρών (π.χ. Βιετνάμ, Χιλή) ήταν η αιτία για τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, με αλυσιδωτές συνέπειες στη παγκόσμα σταθερότητα.
Η παραπάνω (από τις ΕΠΑ και το ΝΑΤΟ) κόντρα σε κάθε είδους παγκόσμιας νομιμότητας «πρακτική» εντάθηκε μετά τις ανατροπές του ΄91 και την πτώση της ΕΣΣΔ, με εκθετικό ρυθμό θα λέγαμε, με απόλυτα ξεδιάντροπο τρόπο.
Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των επεμβάσεων, είναι να κάνουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο και πιο ασταθή από ό, τι σεοποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Φέρνει πραγματική κατάθλιψη ο κατάλογος των χωρών σε βάρος των οποίων είδαμε στρατιωτικές παρεμβάσεις από τις ΕΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Βοσνία, Κροατία, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία.
Όλες αυτές οι χώρες έχουν τεράστια γεωστρατηγική σημασία, ως εκ τούτου, ήταν και συνεχίζουν να είναι, στο ραντάρ της Ουάσιγκτον.
Και στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, οι Αμερικανοί έχουν είτε επιτύχει ή προσπάθησαν να επιτύχουν τους στόχους τους, με την υποστήριξη ισλαμιστών (Βοσνία, Λιβύη, Συρία), φασίστες (Κροατία, Ουκρανία) ή του οργανωμένου εγκλήματος (Κοσσυφοπέδιο).
Οι παρεμβάσεις τις Δύσης, έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές όχι μόνο στον οικονομικό ή και στον ανθρωπιστικό τομέα, αλλά και προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ρωγμή στο λεγόμενο «Διεθνές Δίκαιο», στον ίδιο τον ΟΗΕ.
Έφερε το οργανωμένο έγκλημα σε μικρές ή μεγάλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Η λεγόμενη «ισλαμική τρομοκρατία» εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη σαν τον καρκίνο!
Πραγματικά, είτε αυτό αρέσει είτε όχι, η απουσία της ΕΣΣΔ, των σοσιαλιστικών χωρών, έχει «προσφέρει» μεγάλες … υπηρεσίες ώστε να φτάσουμε στην παραπάνω κατάσταση.
Η Σοβιετική Ένωση ήταν μια υπερδύναμη η οποία, από το 1945 μέχρι την κατάρρευσή της το 1991, εμπόδισε τις ΗΠΑ από την επιτυχία να έχουν κυρίαρχη θέση στον κόσμο (κάτι που η Ουάσιγκτον το πέτυχε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τις συνέπειες της οποίας ο κόσμος υφίσταται μέχρι τα σήμερα).
Η Σοβιετκή Ένωση, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει ένα τεράστιο βιομηχανικό τομέα, ένα τεράστιο βιομηχανικό-στρατιωτικό σύμπλεγμα και ένα τεράστιο στρατό – που αριθμούσε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια προσωπικού το 1991 -, που υποστηρίζονταν από έναν επίσης τεράστιο στρατιωτικό εξοπλισμό, η ΕΣΣΔ αποτέλεσε ένα τρομερό μηχανισμό μπλοκαρίσματος των αμερικάνικων φιλοδοξιών.
Είναι φανερό ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ 1945 και 1991, για τις όποιες στρατιωτικές επεμβάσεις τους, οι ΕΠΑ και οι σύμμαχοί τους, λάμβαναν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις Σοβιετικές αντιδράσεις – όπως και να το κάνουμε, ήταν ένα φρένο!
Ένα πρώτο παράδειγμα για το παραπάνω, ήταν και η επίλυση της λεγόμενης «Κουβανικής Κρίσης».
Βέβαια η Δύση κατάφερε να πείσει τον πολύ κόσμος – και έτσι έγινε – ότι η Κρίση αποφεύχθηκε γιατί ο Χρουστσόφ απέσυρε τα πυρηνικά από την Κούβα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό έγινε κατόπιν Συμφωνίας ΕΠΑ – ΕΣΣΔ, που πρόβλεπε την απόσυρση των άμερικάνικών πυρηνικών ICBMs από την Τουρκία!
Βέβαια η σημερινή Ρωσσία, δυστυχώς, δεν απέτρεψε τους αμερικάνους να ξανατοποθετήσουν πυρηνικά στην Τουρκία!
Ένα δεύτερο, είναι αυτό που έγινε στην Γιουγκοσλαβία.
Που, οι ΕΠΑ και το ΝΑΤΟ, κατάφεραν να διαλύσουν το 1999 – το ξεκίνησαν από το 1991-92.
Αν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση, ο Κόκκινος Στρατός, το παραπάνω ΔΕΝ θα γινόταν ΠΟΤΕ.
Η Σ.Ε. θα είχε ενισχύσει τον Γιουγκοσλάβικο Λαϊκό Στρατό με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφοπλιστούν και να συλληφθούν οι παράνομες εγκληματικές ένοπλες ομάδες που είχαν εμφανιστεί στην Κροατία, τη Βοσνία, τη Σλοβενία, το Κοσσυφοπέδιο.
Ο Κόκκινος Στόλος της ΕΣΣΔ θα είχε αποτρέψει την Δυτική επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, τις αεροπορικές εγκληματικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ.
Τρίτον. Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ, οδήγησε στην άνοδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, την εισβολή των Αμερικάνων στη χώρα το 2001, στα σύνορα με την σημερινή Ρωσσία, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο – αυτό ίσως φανεί πολύ σύντομα.
Η ΕΣΣΔ δεν θα επέτρεπε ποτέ τους αμερικάνους να … κατσικωθούν στα νότια σύνορά της.
Φυσικά, με την ύπαρξη της ΕΣΣΔ, οι ΕΠΑ και το ΝΑΤΟ, ποτέ δεν θα κατέστρεφαν το Ιράκ – πρώην σύμμαχη χώρα και των ΕΠΑ!
Ποτέ δεν θα γινόταν η επέμβαση στη Λιβύη, στην Συρία, στην Ουκρανία!
Ο κόσμος θέλει (ίσως) να ξεχνάει ότι επεμβάσεις σαν τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς στην Σερβία (φτάσαν να βομβαρδίζουν ακόμα και το Άγιο Πάσχα), τερτίπια σαν την … ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, αντικαταστάσεις Ηγετών πρόθυμων στα κελεύσματα των ΕΠΑ όπως στο Ιράκ, γίναν δυνατά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
Ας σημειώσουμε σ΄αυτό το σημείο, ότι η προσωρινή … διακοπή των στρατιωτικών επεμβάσεων των ΕΠΑ, έχουν να κάνουν με τις επερχόμενες αμερικάνικες εκλογές – κάπου θα πρέπει να … εισβάλει και ο … νέος Πρόεδρος!
 
Φέτος, συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που η μοναδική, πραγματικά θετική δύναμη στη διεθνή σκηνή εξαφανίστηκε.

  Ως επίλογο σ΄αυτό το άρθρο, αρκεί, νομίζω, να πούμε                                                                                                                       ότι ο κόσμος σήμερα είναι πολύ πιο επικίνδυνος, κυρίως λόγω της απουσίας της ΕΣΣΔ!

                                                                                                                                              Από Faros