« »

Οι φίλιες δυνάμεις της.......... Ε.Ε.!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2013

Πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, οι εραστές της ...ευρωπαϊκής ιδέας μιλούσαν για την Ευρώπη των λαών και της ευημερίας, για τη σύγκλιση των οικονομιών, για την αειφόρο ανάπτυξη χωρίς κρίση και στασιμότητα.

Και ήλθε η οικονομική κρίση, για να τινάξει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα τη νόθα και πλαστή εικόνα που παρουσίαζαν για την ΕΕ οι φίλιες δυνάμεις...

Σήμερα, στα 27 κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η φτώχεια και η εξαθλίωση αποτελούν τη ζοφερή πραγματικότητα για δεκάδες εκατομμύρια πολίτες της.

 

Οι ταξικές ανισότητες σε όλες τις χώρες - μέλη έχουν διευρυνθεί στο έπακρο.

 

Μικρές μειοψηφίες των σύγχρονων Κροίσων της χρηματιστικής ολιγαρχίας, «συμβιώνουν» με εκατομμύρια εξαθλιωμένους, θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και των άγριων πολιτικών λιτότητας.

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης, εντάθηκε η ανισομετρία αυξήθηκε η ανεργία.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γιούροστατ για τα επίπεδα της ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης τον προηγούμενο Φλεβάρη με εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας, 26,4% για την Ελλάδα, 26,3% για την Ισπανία, 17% για την Πορτογαλία, 14% για την Κύπρο, 12% για τη Γαλλία.

 

Η δημιουργία του κοινού νομίσματος, στηριγμένη στους νόμους της καπιταλιστικής ανάπτυξης, διεύρυνε στο έπακρο όλες τις αντιθέσεις, ταξικές και ενδοκαπιταλιστικές.

Οι λαοί της ΕΕ είναι οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς μετρούν τη βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων, αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων,

διάλυση των ασφαλιστικών τους συστημάτων, βίαιη επίθεση στην Παιδεία και τα δημόσια συστήματα Υγείας.

 

Η επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων θα ενταθεί, οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις θα οξυνθούν.

Μοναδική διέξοδος η πάλη των λαών

για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία

που τρέφεται από την εξαθλίωση των λαών της,

με ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου

σε κάθε κράτος - μέλος της και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

 

Το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών περνάει μέσα από την αντίθεση στον καπιταλισμό, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας

                                                                       "Ρ" 04042013