Ο ένας μετά τον άλλο συνεχίζουν το «σφυροκόπημα» του ΚΚΕ για τον «902» στην «Iskra».
Αυτή την φορά την γραφίδα του σχολιαστή της «Iskra», την πήρε ο Θανάσης Κάππος με ύφος νηφάλιου καρδιναλίου κάνει μια βουτιά στα άδυτα του Περισσού, σημειώνοντας ότι η πώληση του «902» , «δημιούργησε σημαντικές αντεγκλήσεις μεταξύ της Αριστεράς, για το που, το πώς, το τι και κυρίως το γιατί».
Μάλιστα.
 1. Από πότε βαφτίζονται οι επιθέσεις σας, στα ιδιόκτητα ΜΜΕ του ΚΚΕ αντεγκλήσεις μεταξύ της Αριστεράς;
 2. Μαζί τα έχουμε; Ή μαζί τα φτιάξαμε; Με τις πολιτικές αποφάσεις του Λαφαζάνη και του Τσίπρα, φτιάχτηκαν ο «902» και η «Τυποεκδοτική» ;
 3. Ποιοι είστε εσείς που υψώνεται ανάστημα και με θράσος ζητάτε εξηγήσεις και μερτικό για τον «902»;
 4. Τι εξυπηρετούν ερωτήσεις για την πώληση του «902», του τύπου, «για το που, το πώς, το τι και κυρίως το γιατί»;
 5. Αν δεν εκτελείται πληρωμένο συμβόλαιο σε βάρος του ΚΚΕ, τότε μόνο ως αφέλεια μπορεί να χαρακτηριστεί η πολεμική σας, για να μην πω τίποτε άλλο.
 6. Για όσους αντιλαμβάνονται ως στελέχη και μέλη, τι σημαίνει μέλος δρών, σε ένα Κομμουνιστικό Κόμμα με το Κ κεφαλαίο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, ποτέ οι κομμουνιστές δεν δίνουν εξηγήσεις για οργανωτικής φύσης θέματα και ιδιαίτερα σε αυτούς που στο παρελθόν το έστειλαν στα δικαστήρια, ακόμη περισσότερο δε, σε αυτούς που το υπερχρέωσαν στο παρελθόν εν ονόματι της μεγάλης Αριστεράς προσδοκώντας να το εξαφανίσουν από το πολιτικό προσκήνιο
Το θράσος του σχολιαστή συνεχίζεται, ακολουθεί ένας «νηφάλιος» καταιγισμός, ένα κατάπτυστο λιβελογράφημα, που αυτό που μένει, είναι ότι ΚΚΕ είναι ένας κακός επιχειρηματίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι έκανε, το έκανε για τα λεφτά κάνοντας πειραματισμούς στις πλάτες των μελών του κόμματος.
Θαυμάστε τους, δια γραφίδας Θ. Κάππου στο σχόλιο 09 /08/ 2013 στην «Iskra»
 • «Η ηγεσία του ΚΚΕ πουλάει μια άδεια την οποία είχε αποκτήσει ΔΩΡΕΑΝ..»
 • «Μια άδεια η οποία της χαρίστηκε στα πλαίσια των πιο ατέρμονων συμβιβασμών και παραχωρήσεων…»
 • «Η πώληση αποτελεί συνέχεια των περίφημων.... αποτυχημένων πειραμάτων σε επιχειρηματικό επίπεδο…»
 • «…μας ταξιδεύει στο μακρινό 1986 και στην έκδοση της εφημερίδας "ΠΡΩΤΗ"».
 • «Η απόπειρα για την έκδοση της απογευματινής εφημερίδας της Αριστεράς που για την οποία θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι ολόκληροι από πολλούς που δεν ανήκουν μόνο στο ΚΚΕ».
Για να θυμούνται μερικοί ποιοι ήταν οι θιασώτες της μεγάλης αριστεράς του Συνασπισμού, της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗΣ» και άλλων οργανισμών ( επιχειρηματικών και μη) που έστειλαν το ΚΚΕ ένα βήμα από το γκρεμό.
Γιατί όταν λέμε, ότι έχουμε ράμματα για την γούνα μερικών, το εννοούμε
Ο λαλίστατος σήμερα Θ. Καρτερός δε γεννήθηκε από παρθενογένεση, ήταν παρών σε πολλά από αυτά, πριν την μεγαλειώδη πορεία του στον αστικό τύπο για να καταλήξει αριστεροπατέρας διαφόρων φυντανιών των ΜΜΕ, Διευθυντής σήμερα της «Αυγής».
Στην Εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» ποιοι, μάζεψαν όλα τα καλά παιδιά που σήμερα λανσάρονται σαν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, και άλλοι φιγουράρουν ως αρχισυντάκτες σε Κυριακάτικους τίτλους;
Για όσους έχουν αίσθηση τι σημαίνει ΜΜΕ, πρέπει να γνωρίζουν ότι
αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για τη διαμόρφωση – στήριξη πολιτικών κομμάτων, και στην κατεύθυνση αυτή πάρθηκαν αποφάσεις σε δυο κατευθύνσεις.
Η πρώτη να μετατραπούν την περίοδο εκείνη, τα ΜΜΕ του ΚΚΕ εργαλεία στήριξης του κυοφορούμενου Συνασπισμού
και η δεύτερη ( εν κρυπτό με φράξιες) η διάλυση των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ, ιδιαίτερα στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, πράγμα που θα το απονεύρωνε στρατηγικά από την εργατική τάξη, και το κατάφεραν τότε.
Πρωτοκλασάτοι στα μέσα και στα έξω εκείνης της εποχής ήταν τα βιλαέτια του Δραγασάκη, του Λαφαζάνη, του Θεωνά, του Κωστόπουλου, του Κοτζιά, του Αλαβάνου, του Ανδρουλάκη, της Δαμανάκη, του Μπίστη και πολλών άλλων που σήμερα φιγουράρουν ως σωτήρες του λαού.
Αν και δεν είναι ο καλύτερος τρόπος η αναφορά σε ονόματα όταν πρόκειται για πολιτική πάλη,
δυστυχώς πολλές φορές δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

 Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι..

 

Δεν με εκπλήσσει βέβαια το πάθος για το χτύπημα του ΚΚΕ, από την στιγμή που στο παρελθόν όλοι αυτοί, στρατεύτηκαν ως γνήσιοι οπορτουνιστές για να το διαλύσουν.

 

Σαφώς όχι μια αλλά 100 γραμμές Μαζινό θα χτίσουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ιστορική αποστολή του ΚΚΕ

 

 Αυτολεξεί αντιγράφω το κλείσιμο του σχολίου του Θ. Κάππου από την «Iskra»,με την διαφορά ότι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ

«Πέραν όμως απ΄ όλα αυτά που σίγουρα είναι σημαντικά για την σημερινή κατάσταση υπάρχει μια ακόμη σοβαρότερη παράμετρος που πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Τα διαρκώς αυξανόμενα αδιέξοδα στα οποία βαδίζει….»ο ΣΥΡΙΖΑ , πρωτοστατώντας στη κατασυκοφάντηση του ΚΚΕ.
και αν δεν κατάλαβε, καλά ο κύριος Θ. Κάππος
«Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε!»
εκείνος που σφίγγει τις αλυσίδες στην εργατική τάξη και όχι το ΚΚΕ.
Εμείς μείναμε με το ΚΚΕ, δεν κτυπήσαμε την πόρτα
του κάστρου που πολιορκούσαμε
για να μας πετούν ροζ τριαντάφυλλα οι εχθροί μας.
Εσείς όχι μόνο φύγατε, αλλά γλείφετε και εκεί που φτύνει η αστική τάξη ,εκλιπαρώντας κυβερνητικές καρέκλες,
κάνοντας την κωλοτούμπα στρατηγική
και τον αντικομουνισμό τακτική.
Από εκεί προκύπτει το μένος σας για το ΚΚΕ, και όσο για την συσπείρωση των όποιων αριστερών δυνάμεων, είδαμε τα χαΐρια σας:
Το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!
                                                         Τάκης Βαρελάς  ζωγράφος