Η οικουμένη τιμά την 70ή επέτειο από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, που σήμανε την αντίστροφή μέτρηση για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με λαμπρούς εορτασμούς. Τους 20 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που παραβρίσκονται στις εκδηλώσεις υποδέχτηκε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/259560/normandia-labres-ekdiloseis-gia-tin-apovasi-sti-normandia-live-infographic-/#ixzz33yat79v1 

 Δεν χρειάζετει κανείς να είναι γνώστης των λεπτομερειών της ιστορικής εκείνης περιόδου για να καταλάβει ότι υπάρχει προσπάθεια εδώ και χρόνια η οποία εντείνεται τελευταία, ώστε να σβηστεί η ιστορική αλήθεια. Όταν έγινε η απόβαση στη Νορμανδία οι ΝΑΖΙ είχαν νικηθεί και υποχωρούσαν κάτω από την πίεση του Κόκκινου Στρατού. Μέχρι και τότε οι "σύμμαχοι" ήλπιζαν ότι ο Χίτλερ θα κατακτούσε και θα διέλυε την Σοβιετική Ένωση. Γι αυτό και μέχρι τότε δεν έκαναν καμμιά προσπάθεια αντιπερισπασμού, ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν από την πίεση οι Σοβιετικοί. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να διασφαλίσουν τα πετρελαϊκά τους συμφέροντα στη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

 

Και στη χώρα μας ακόμα που οι Γερμανοί αποχώρησαν τον Οκτώβριο του 1944 για να βοηθήσουν στο Ανατολικό μέτωπο η εντολή ήταν να μην τους επιτεθούμε και να τους αφήσουμε να φύγουν ανενόχλητοι.

(πατήστε στους χάρτες για μεγέθυνση)

Η Ευρώπη στα μέσα του 1941
1941
22 Ιουνίου 1941 ξεκινά η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ενάντια στην Σοβιετική Ένωση
Mparmparossa
Μάχη του Στάλινγκραντ-17 Ιουλίου 1942 μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 1943
Staligrand
Μάιος του 1944
Maios1944
Απόβαση στη Νορμανδία 6 Ιουνίου 1944
Normandia

 Ο Γερμανός στρατάρχης Κάιτελ υπογράφει την πράξη της άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας Κατεχόμενη Γερμανία
Germania45

9 ΜΑΪΟΥ 1945

Οι λαοί, με ηγέτη την ΕΣΣΔ, συντρίβουν το φασισμό

«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, ενεργώντας εξ ονόματος της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης, συμφωνούμε με την άνευ όρων παράδοση όλων των ενόπλων δυνάμεών μας κατά ξηράν, θάλασσα και αέρα, καθώς και όλων των δυνάμεων που βρίσκονται τώρα υπό την γερμανική διοίκηση, προς την Ανώτατη Διοίκηση του Κόκκινου Στρατού και ταυτόχρονα προς την Ανώτατη Διοίκηση των συμμαχικών εκστρατευτικών δυνάμεων»

Ο στρατάρχης της ΕΣΣΔ Γκ. Ζούκοφ διαβάζει την πράξη της άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας.

Μ' αυτά τα λόγια που συνιστούν το πρώτο άρθρο της «Πράξης Συνθηκολόγησης» άνευ όρων, η ναζιστική Γερμανία αποδέχτηκε την ήττα της και βγήκε από τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος, τότε, ουσιαστικά έφτασε στο τέλος του τουλάχιστον για την Ευρώπη. Η υπογραφή της Πράξης έγινε στις 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43 π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου. Την ανώτατη γερμανική στρατιωτική διοίκηση εκπροσώπησαν ο στρατάρχης Κάιτελ, ο ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και ο στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ. Την αντιπροσωπεία της αντιχιτλερικής συμμαχίας αποτέλεσαν: από μέρους της ΕΣΣΔ ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ, από μέρους της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, από μέρους των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και από τη Γαλλία ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινύ.

πηγή