Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Επειδή και στο δήμο μας παίζει το παιχνίδι των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων, για όσους βρίσκονται μακριά από τα Γιάννενα, θα κάνουμε μια προσπάθεια τηλεενημέρωσης.
 

Επικαλούνται πολλοί την συμμετοχή υποψηφίων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους στο ίδιο ψηφοδέλτιο για να στηρίξουν την παραπάνω άποψη. Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά τα πράγματα:

Τα ψηφοδέλτια στον Καλλικράτη είναι προσωποκρατικά. Δηλ. Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν σταυροδοτείται. Βγαίνει απλά δήμαρχος αν το ψηφοδέλτιό του υπερψηφιστεί. Δεν βγαίνει δηλ. ο δήμαρχος μέσα από ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου. Άρα στο δήμο Πωγωνίου ή βγει ο Καψάλης ή βγει ο Ντότης (οι οποίοι είναι κομματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και ζήτησαν την στήριξη και το χρίσμα του κόμματός τους) ο χάρτης την επομένη των εκλογών θα βαφτεί στο Πωγώνι πράσινος. Στην περίπτωση του Στεργίου θα βαφτεί μπλε μιας και έχει επίσημα τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας παρόλο που οι υποψήφιοί του συνδυασμού διατείνονται ότι είναι «ανεξάρτητοι». Αν βγει ο Μεντής ο χάρτης θα βαφτεί κόκκινος γιατί ο επικεφαλής είναι μέλος του ΚΚΕ και δεν το κρύβει ούτε και δηλώνει ανεξάρτητος παρ΄ όλο που οι υποψήφιοι στο συνδυασμό του δεν είναι όλοι μέλη του ΚΚΕ αλλά ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους. Και επειδή δεν πιστεύει κανείς νομίζω ότι οι τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν διάσπαση προσωπικότητας, αν εκλεγούν θα εφαρμόσουν την πολιτική που πρεσβεύουν, δηλ. του κόμματός τους. Έτσι απλά.
Πάμε τώρα να δούμε τι συμβαίνει παρακάτω:
 
Την προηγούμενη εβδομάδα στο γιαννιώτικο κανάλι TV1 έγινε συζήτηση ανάμεσα σε τέσσερις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που κατεβαίνουν με τα ανάλογα ψηφοδέλτια. Οι τρεις πρώτοι δήλωσαν ότι τα ψηφοδέλτιά τους είναι «ανεξάρτητα» και δεν δέχονται τον παρεμβατικό ρόλο των κομμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
«Απλά και μόνο για την ενημέρωση των ετεροδημοτών».
Σπύρος Πεταλάς υποψήφιος με τον Ντότη.
Υποψήφιος περιφερειάρχης.
Περιφερειακός διευθυντής του ΟΤΕ διορισμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
{youtube}pOxr2S7Nl8g{/youtube}
Οι δάσκαλοι στα σχολεία, οι αγρότες στα χωράφια, οι εργάτες στις δουλειές και οι επαγγελματίες τις πολιτικής στην εξουσία. Ντροπή!!!
{youtube}qHcWLgbmFSk{/youtube}