Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 

Με εγκεφαλικό τού αρνούνται ασφαλιστική κάλυψη!

Κινητοποιήσεις χτες και προχτές από την ΠΑΣΕΒΕ στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Αλλο ένα τραγικό και συνάμα εξοργιστικό περιστατικό, με θύμα άνθρωπο της βιοπάλης, καταγράφηκε συνεπεία της εφαρμοζόμενης βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής.

Στα Γιάννενα, 49χρονος ελεύθερος επαγγελματίας υπέστη την περασμένη Δευτέρα οξύ εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε καταστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

 

Πρέπει είτε να καταβάλει τα δυσβάσταχτα σε τέτοιους καιρούς νοσήλια, είτε να επιδείξει σφραγισμένο βιβλιάριο του ΟΑΕΕ.

Αυτό που δεν έχει, καθώς αδυνατούσε λόγω κρίσης να καλύψει τις εισφορές του.

Αδυναμία που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες αυτοπασχολούμενοι πανελλαδικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο μέρες πριν το εγκεφαλικό, του είχε έρθει ειδοποιητήριο για κατάσχεση σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο.

Δεν μπόρεσε να πληρώσει τις εισφορές του τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ και οι δύο ρυθμίσεις που επιχείρησε να κάνει είχαν τους γνωστούς δυσχερείς όρους, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να ανταποκριθεί κανείς.

Η γυναίκα του είναι άνεργη, απολυμένη ενάμιση χρόνο τώρα και μεγαλώνουν δυο παιδιά.

Η ΠΑΣΕΒΕ έκανε προχτές παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στα Γιάννενα απαιτώντας να θεωρηθεί το βιβλιάριό του ώστε να καλυφθεί η νοσηλεία του.

Οι αρμόδιοι δεν ανέλαβαν καμία τέτοια δέσμευση. Μάλιστα, λέγεται ότι στέλεχος του οργανισμού από τα κεντρικά στην Αθήνα, τηλεφωνικά υποδείκνυε στους συναδέλφους του στα Γιάννενα να καλέσουν την Αστυνομία.

Ακολούθως από τον ΟΑΕΕ προτάθηκε ως «λύση» να δώσουν ένα χαρτί ότι είναι ...άπορος και τα νοσήλια να καλυφθούν από την Πρόνοια.

Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Προχτές το απόγευμα, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ έκαναν περιοδεία στα μαγαζιά των Ιωαννίνων ενημερώνοντας τους επαγγελματίες και το λαό της πόλης για τα γεγονότα.

Κινητοποιήσεις έγιναν και χτες, Τετάρτη.