Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΠΑΜΕΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

          Καταγγέλλουμε ότι, την  Τετάρτη 30/10/2013, το ΔΣ των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, σε συνεδρίαση του  προχώρησε στην καθαίρεση του εκπροσώπου του Π.Α.ΜΕ στο ΔΣ από τη θέση του γραμματέα,γιατί αρνήθηκε να υπογράψει τον Κανονισμό Συγκρότησης και Λειτουργίας του Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου (Σ.Ο.Σ.Υ.Π.Η).

          Οι δήθεν “Αριστεροί” και “ανένταχτοι” συνδικαλιστές, αποφάσισαν ότι ο εκπρόσωπος  του ΠΑΜΕ, δεν έχει δικαίωμα να διαφωνεί με τις αποφάσεις για την συγκρότηση του παραμάγαζου που ονόμασαν συντονιστικό και το οποίο επισφράγισαν και με υπογραφές. Έτσι εννοούν την ενότητα. Μπροστά σε αυτού του είδους την ενότητα δεν υπολογίζουν ούτε τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τελευταίες εκλογές.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα τόσο για το είδος του συντονισμού που θέλουν να κάνουν οι διοικήσεις των σωματείων Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, όσο και για το ρόλο που θέλουν να παίξουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτές οι διοικήσεις δεν πρόκειται να υπερασπισθούν τα συμφέροντα τους. Γι αυτό δεν θέλουν στα πόδια τους τις ταξικές δυνάμεις. 

Δεν είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια συντονισμού των εργαζόμενων, των μονίμων με τους συμβασιούχους, των δημοσίων με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με τους ανέργους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους. Συνάδελφοι,

Είμαστε αντίθετοι:

-- Σε κάθε προσπάθεια που γίνεται να αναδειχτούν στους εργαζόμενους μόνο τα αποτελέσματα της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής και να κρυφτούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι των προβλημάτων μας.

-- Σε κάθε προσπάθεια καπελώματος του κινήματος και προώθησης του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα να αποτελέσει το γρανάζι για να αντικατασταθεί η σημερινή κυβέρνηση από μια άλλη παραλλαγή της, με άλλο βέβαια μείγμα διαχείρισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, μέσα όμως στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου!!

-- Σε κάθε προσπάθεια να γίνουμε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, στους σημερινούς "ανένταχτους", "ακηδεμόνευτους" και "αντιμνημονιακούς" συνδικαλιστές, ηγέτες των παρατάξεών τους, που ήταν οι χτεσινοί στυλοβάτες των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, των κοινωνικών διαλόγων και του συμβιβασμού με το ρεαλισμό, το εφικτό και τη μοιρολατρία.

                Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ  και οι εκπρόσωποι του θα συνεχίσουν να παλεύουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ενημερώνουν, να αποκαλύπτουν και να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των αγώνων και χειραγώγησης κάθε αγωνιστικού σκιρτήματος.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ