Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Για μια ακόμη φορά το κέρδος του ιδιώτη υπερισχύει του κοινωνικού συμφέροντος. Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στο facebook, το ΚΤΕΛ κόβει τα δρομολόγια και οι κάτοικοι του χωριού μας (αλλά και άλλων που εξυπηρετούνταν με το ίδιο δρομολόγιο) θα μπορούν να επικοινωνούν με τα Γιάννενα ΜΟΝΟ δύο φορές την εβδομάδα.

ktelΤις υπόλοιπες μέρες πρέπει να πληρώνουν ταξί ή να κανονίσουν τις δουλειές τους ώστε να μετακινηθούν τις συγκεκριμένες μέρες. Να μην αρρωσταίνουν όποια μέρα να 'ναι. Να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες μόνο Τρίτη και Παρασκευή. Επειδή και παλιότερα επιτρέψαμε να συμβεί κάτιανάλογο και μάλιστα οι υπεύθυνοι στήριζαν το ΚΤΕΛ παραπληροφορώντας, ο δε Δήμος Καλπακίου  υπερθεμάτιζεστην απόφαση του ΚΤΕΛ, φοβούμαστε ότι και πάλι το θέμα θα λήξει σε βάρος των πολιτών.

Εδώ όμως μπαίνει το εξής ερώτημα:

Η περιφέρεια και το υπουργείο συγκοινωνιών έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν την συγκοινωνία των πολιτών. Τ ο ΚΤΕΛ αντιμετωπίζεται προνομιακά και πριμοδοτείται από την πολιτεία έχοντας το μονοπώλιο στις συγκοινωνίες. Μήπως πρέπει να σταματήσει αυτή η έμμεση επιδότηση προς το ΚΤΕΛ και να δοθεί η άδεια σε τουριστικά γραφεία, ταξί και δήμους και όποιο άλλο είδος επαγγελματικής δραστηριότητας μεταφορών να περνάει από τα χωριά και να επιβιβάζει πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν;

Δεν θα αναρωτηθούμε τι θα πράξουν οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το είδαμε και παλιότερα. Και επειδή τυχαίνει να είναι περίπου τα ίδια άτομα έχουμε σίγουρη την απραξία.

Εμείς όμως; Όσοι πλήττονται από αυτή την απόφαση; Όσοι δεν ζούμε στο χωριό αλλά μας ενδιαφέρει να λυθούν τα προβλήματα;