Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιωαννίνων, Όλυ Τσουμάνη, απείχε από την εκλογή προεδρείου και επιτροπών, από θέση αρχής. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ, το νέο, ακόμα πιο αντιδραστικό, θεσμικό πλαίσιο που είναι δημαρχο-κεντιρκό και προεδρο-κεντρικό, καθιστά πρακτικά αδύνατο για τη μειοψηφία, να συμμετέχει στη διαμόρφωση ημερήσιας διάταξης, και φυσικά στην προετοιμασία της, και την συζήτηση, σοβαρών θεμάτων, που αφορούν χιλιάδες Γιαννιώτες.

Η νέα δημοτική αρχή θα είναι αντικειμενικά πιο αντιδραστική λόγω των συνολικότερων εξελίξεων, της ευρείας συναίνεσης αλλά και των θεσμικών αλλαγών στην τοπική διοίκηση (φορολογία, ιδιωτικοποιήσεις).
Με αυτά τα δεδομένα η αδυναμία της Λαϊκής Συσπείρωση να συμμετέχει στις επιτροπές θα δυσκολεύει την πληροφόρηση του Γιαννιώτικου λαού αφού σε αυτές συζητούνται τα σοβαρότερα θέματα
Αναμένουμε και θα προετοιμάσουμε την πάλη του Γιαννιώτικου λαού ενάντια στην πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΙ που ήδη λειτούργει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Απαιτούμε την είσπραξη των χρεών από τους μεγαλοοφειλέτες προκειμένου να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά και ταυτόχρονα να φορολογηθούν οι μεγάλες εταιρίες εμφιάλωσης.
Όσον αφορά στις υπηρεσίες του δήμου, είναι γνωστό, ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού τέτοιες που έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των λαϊκών στρωμάτων. Ο χαρακτηρισμός του δημάρχου για «κλειστές πόρτες» και για «αναδιοργάνωση των υπηρεσιών», χωρίς καμία αναφορά σε προσλήψεις, αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, μεταστέγαση σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια κλπ, δείχνει ότι στοχεύει στον κοινωνικό αυτοματισμό εκείνο, που θα δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών όπως για παράδειγμα η καθαριότητα.
Με αφορμή παρέμβαση της ΚΝΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προσπάθεια απαγόρευσης του Φεστιβάλ της από την προηγούμενη δημοτική αρχή και την ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση, και η νέα δημοτική αρχή να μην εμποδίσει την πολιτική και πολιτιστική αυτή δραστηριότητα που αγκαλιάζει χιλιάδες νέους της πόλης μας, η κομμουνίστρια δημοτική σύμβουλος, ανέδειξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει συναίνεση στην προσπάθεια απαγόρευσης της πρωτοβουλίας της ΚΝΕ, γιατί ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαό της πόλης, και να απαντήσει με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.