Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

 SYSPEIRWSHΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Όταν το ίδιο το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του (ΕΔΕΛ), επιβάλλει πρόστιμο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ σε ένα φορέα υλοποίησης της δικής του πολιτικής όπως η Περιφέρεια Ηπείρου λόγω «μη τήρησης της αρχής της αμεροληψίας ως προς τη συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης» η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει να προσθέσει πολλά περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο η Περιφερειακή Αρχή αξιολόγησε τις αιτήσεις του ΕΣΠΑ .
Δυστυχώς τα 1.278.338,21€ που αφαιρούνται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν όνομα και επίθετο.
Έχουν τα ονόματα των εκατοντάδων μικρών επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να επιδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και μένουν εκτός χρηματοδότησης επειδή «μικραίνει η πίτα» και οι μόνοι που διασφαλίζουν τις επιδοτήσεις είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι, ακόμα και αν τηρούνταν η αρχή της αμεροληψίας, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αποκτούσε φιλολαϊκό χαρακτήρα και θα διαχειρίζονταν διαφορετικά το ΕΣΠΑ. Η Περιφερειακή Αρχή όμως δεν μπορεί ούτε τα προσχήματα να κρατήσει και καταργεί μόνη της το κριτήριο της αμεροληψίας, βάζοντας ως πρόεδρο σε επιτροπές αξιολόγησης αιτήσεων τον Περιφερειάρχη που είναι και ο τελικός διατάκτης… Μ άλλα λόγια Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει!
Η απάντηση του γραφείου τύπου της Περιφέρειας, αντί να ενημερώνει για το πρόστιμο, κατηγορεί για ακόμα μια φορά τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν την είδηση. Προσπαθεί να πείσει Σχόλιο για το πρόστιμο των 1,2 εκ που επιβλήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου μετά από έλεγχο της ΕΔΕΛ
ότι αφού η Περιφέρεια στο παρελθόν αθωώθηκε με τα πρόστιμα που κληρονομήθηκαν από την Αποκεντρωμένη άρα ένα πρόστιμο της τάξης του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ για μη τήρηση της αρχής της αμεροληψίας είναι ένα τυπικό, διαδικαστικό ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Ηπείρου «θυμάται» τα πρόστιμα που γλύτωσε προσφεύγοντας στα δικαστήρια εδώ και 2 δεκαετίες και ξεχνά τα 3,3 εκ πρόστιμο που της επέβαλλε μόλις πριν λίγες το επιδιαιτητικό δικαστήριο για τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την Περιφέρεια Ηπείρου να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση οριστικών αποτελεσμάτων της ΕΔΕΛ στην οποία περιγράφονται όλα τα ευρήματα του ελέγχου ώστε ο λαός από τον οποίο προέρχονται τα χρήματα του ΕΣΠΑ να βγάλει συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση αυτών των χρημάτων.