« »

''Προσοχή συνάνθρωποι''

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Δεκέμβριος 2019

   'Όμως ο μπαμπάς δεν ερχόταν''

ALEKSIOY
…………………..H Αγγελικούλα, μόλις άνοιξε τα μάτια της το πρωί, ξαναθυμήθηκε τη χθεσινή κουβέντα της μαμάς τους, ακριβώς όπως τους τα είχε πει αποβραδίς: «...γιορτές και να μη με ζητήσουν μήτε για πλύσιμο... μήτε για άσπρισμα... άλλο πια δεν έχει. Θα πάω να σταθώ στην οδός Αιόλου, να διακονέψω...».

Διαβάστε περισσότερα: ''Προσοχή συνάνθρωποι''

Αλληλεγγύη στην πράξη

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2019

Τα Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης στην πόλη μας κοντεύουν τα 10 χρόνια. Ξεκίνησαν όταν μαθητές του δημοτικού, με μαθησιακές δυσκολίες, χρειάστηκαν βοήθεια. Στη συνέχεια βοηθήθηκαν παιδιά του δημοτικού που είχαν κενά, αλλά και μετανάστες, εργάτες γης κυρίως, που αισθάνονταν την ανάγκη να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που συναναστρέφονταν. Πακιστανοί, Αφγανοί, Σενεγαλέζοι και άλλοι.
Πώς ξεκίνησαν όμως;
Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διαπίστωσαν τις ανάγκες αυτές και απευθύνθηκαν στους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ. Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα των εργαζόμενων υπήρχαν και την περίοδο της ανάπτυξης, πριν αρχίσει η γενικευμένη κρίση. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκε άμεσα. Υπήρχαν όμως δυσκολίες. Πρώτα πρώτα ο χώρος. Τα μαθήματα στους μετανάστες, γίνονταν στο χαμηλοτάβανο πατάρι ενός καταστήματος που πουλούσε προϊόντα από τις χώρες τους. Έρχονταν οι άνθρωποι φοβισμένοι, κοιτώντας γύρω τους, μην τους δει κανένα μάτι, γιατί οι εργοδότες τους το απαγόρευαν. Έστω.

Διαβάστε περισσότερα: Αλληλεγγύη στην πράξη

Τα μαθήματα ιστορίας τα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί...

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Τα μαθήματα ιστορίας στα σχολεία τα διδάσκουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί
και όχι οι πρεσβείες και οι κυβερνήσεις των ξένων χωρών

Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η συνεχόμενη εμπλοκή διαφόρων πρεσβειών ξένων χωρών και άλλων οργανισμών στα ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής και πιο συγκεκριμένα στα προγράμματα που αφορούν τους ίδιους τους μαθητές. Μετά το πρόγραμμα Flexπου σχεδιάστηκε από την Αμερικάνικη πρεσβεία και υλοποιήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και τη σημερινή της ΝΔ, τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της Αμερικάνικης κυβέρνησης, σειρά έχει τώρα η πρεσβεία της Γερμανίας και η Γερμανική κυβέρνηση η οποία, μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των σχολείων για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Διαβάστε περισσότερα: Τα μαθήματα ιστορίας τα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί...

Πολυτεχνείο 2018

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018

 

 

 

 

 

Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ