« »

Εκπαίδευση μέσα στην πανδημία !!!

Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 29 Μάρτιος 2020

Καταραμένο και Άχρηστο Δημόσιο:

  • Σύστημα υγείας
  • Σχολείο (και των τριών βαθμίδων)
  • Υπηρεσίες
  • ……..

και ότι είναι Δημόσιο.
Γιατί;
Γιατί έχει τεμπέληδες, άχρηστους, αργόμισθους και άπλυτους μας είχε ονομάσει παλαιότερα κάποιος σοσιαλιστής (τρομάρα του!) υπουργός.
"Ήμουνα νιος και γέρασα", που λέει και ο λαός, τα ίδια και τα ίδια. Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Μια προσπάθεια να μας απαξιώσουν στη συνείδηση των συμπολιτών μας. Το ότι σαράντα (μιλάω για το διάστημα που το ακούω εγώ) χρόνια τώρα συνεχίζουν την ίδια προσπάθεια σημαίνει ότι δεν το καταφέρνουν. Γι’ αυτό συνεχίζουν. Και θα το προσπαθούν συνέχεια. Γιατί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των συμπολιτών είναι καταγεγραμμένη η προσφορά μας. Γι’ αυτό και δεν θα το καταφέρουν ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαίδευση μέσα στην πανδημία !!!

ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΕΝΟΣ «ΤΕΜΠΕΛΗ» ΔΑΣΚΑΛΟΥ!!!!

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2020

Από πολλούς ακούστηκε τις τελευταίες μέρες σε διάφορες εκδοχές το «οι τεμπέληδες Δάσκαλοι».

Ας δούμε, λοιπόν, μια μέρα ενός «τεμπέλη» Δάσκαλου!

Ξεκινάει στις 8.15 και έχει μπροστά του το πρώτο δίωρο, εκεί τα δίνει όλα γιατί εκεί τα παιδιά «ρουφούν» τη γνώση.
Μετά το δίωρο ακολουθεί το 20 λεπτά διάλειμμα. Οι Δάσκαλοι που έχουν εφημερία έχουν την προσοχή τους στα παιδιά, λύνουν μικροδιαμάχες κτλ. Όμως καθαρίζουν και το προαύλιο γιατί όλο και κάνα σακουλάκι θα πέσει. Τώρα, αν κάποιο παιδί είναι άρρωστο και κάνει εμετό και άλλα, να μην τα γράφω εδώ, παίρνουν τις σφουγγαρίστρες, τους κουβάδες και καθαρίζουν. Έχω δει εγώ δασκάλες να καθαρίζουν με χαρά όπως η Ρ. Βλαχοπούλου στη γνωστή ταινία «Η θεία μου η Χίπισσα». (Γιατί το κράτος προσλαμβάνει τις συμβασιούχες καθαρίστριες να καθαρίζουν τα σχολεία μετά τις 16 μμ.!!!!!!!!!!!!!!).

Διαβάστε περισσότερα: ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΕΝΟΣ «ΤΕΜΠΕΛΗ» ΔΑΣΚΑΛΟΥ!!!!

''Προσοχή συνάνθρωποι''

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Δεκέμβριος 2019

   'Όμως ο μπαμπάς δεν ερχόταν''

ALEKSIOY
…………………..H Αγγελικούλα, μόλις άνοιξε τα μάτια της το πρωί, ξαναθυμήθηκε τη χθεσινή κουβέντα της μαμάς τους, ακριβώς όπως τους τα είχε πει αποβραδίς: «...γιορτές και να μη με ζητήσουν μήτε για πλύσιμο... μήτε για άσπρισμα... άλλο πια δεν έχει. Θα πάω να σταθώ στην οδός Αιόλου, να διακονέψω...».

Διαβάστε περισσότερα: ''Προσοχή συνάνθρωποι''

Αλληλεγγύη στην πράξη

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2019

Τα Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης στην πόλη μας κοντεύουν τα 10 χρόνια. Ξεκίνησαν όταν μαθητές του δημοτικού, με μαθησιακές δυσκολίες, χρειάστηκαν βοήθεια. Στη συνέχεια βοηθήθηκαν παιδιά του δημοτικού που είχαν κενά, αλλά και μετανάστες, εργάτες γης κυρίως, που αισθάνονταν την ανάγκη να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που συναναστρέφονταν. Πακιστανοί, Αφγανοί, Σενεγαλέζοι και άλλοι.
Πώς ξεκίνησαν όμως;
Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διαπίστωσαν τις ανάγκες αυτές και απευθύνθηκαν στους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ. Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα των εργαζόμενων υπήρχαν και την περίοδο της ανάπτυξης, πριν αρχίσει η γενικευμένη κρίση. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκε άμεσα. Υπήρχαν όμως δυσκολίες. Πρώτα πρώτα ο χώρος. Τα μαθήματα στους μετανάστες, γίνονταν στο χαμηλοτάβανο πατάρι ενός καταστήματος που πουλούσε προϊόντα από τις χώρες τους. Έρχονταν οι άνθρωποι φοβισμένοι, κοιτώντας γύρω τους, μην τους δει κανένα μάτι, γιατί οι εργοδότες τους το απαγόρευαν. Έστω.

Διαβάστε περισσότερα: Αλληλεγγύη στην πράξη

Τα μαθήματα ιστορίας τα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί...

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Τα μαθήματα ιστορίας στα σχολεία τα διδάσκουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί
και όχι οι πρεσβείες και οι κυβερνήσεις των ξένων χωρών

Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η συνεχόμενη εμπλοκή διαφόρων πρεσβειών ξένων χωρών και άλλων οργανισμών στα ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής και πιο συγκεκριμένα στα προγράμματα που αφορούν τους ίδιους τους μαθητές. Μετά το πρόγραμμα Flexπου σχεδιάστηκε από την Αμερικάνικη πρεσβεία και υλοποιήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και τη σημερινή της ΝΔ, τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της Αμερικάνικης κυβέρνησης, σειρά έχει τώρα η πρεσβεία της Γερμανίας και η Γερμανική κυβέρνηση η οποία, μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των σχολείων για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Διαβάστε περισσότερα: Τα μαθήματα ιστορίας τα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί...