« »

Η ματωμένη Κυριακή 3 του Δεκέμβρη

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού, μια πραγματική λαοθάλασσα από την Αθήνα και τον Πειραιά συρρέουν στο Σύνταγμα. Την ώρα που η κεφαλή της πορείας από τις νότιες συνοικίες ( Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη κ.λπ.) φτάνει στην πλατεία, άνδρες τμημάτων της Αστυνομίας πιστών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που είχαν μεταφερθεί στο αρχηγείο της (βρισκόταν στη γωνία Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας) από την προηγούμενη μέρα (σ.σ.: τμήματα πιστά στην κυβέρνηση, γιατί η πλειοψηφία των αστυφυλάκων ήταν οργανωμένη στο ΕΑΜ), με διαταγή του Παπανδρέου που δίνει ο αστυνομικός διευθυντής Αθηνών Άγγελος Έβερτ (σ.σ.: κατείχε την ίδια θέση και επί κατοχής), ανοίγουν πυρ κατά του άοπλου λαού.

Διαβάστε περισσότερα: Η ματωμένη Κυριακή 3 του Δεκέμβρη

Υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που αναμασάνε την καραμέλα. " Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο. Είναι όλα ψέματα ". Οι εφημερίδες της εποχής όμως άλλα έγραφαν. Και ότι έγραφαν έπρεπε να έχει την έγκριση της Χούντας.

Διαβάστε περισσότερα: Υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

Τίμα τον πατέρα σου ΚΑΙ τον νονό σου...

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019

Δύο οι έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα :

  1. Ο Εμμανουήλ Φράγκος από την Ελληνική Λύση του ακροδεξιού κόμματος που μπήκε στη βουλή (αναμενόμενο).
  2. Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ το δημοκρατικό κόμμα που κυβερνάει τη χώρα (αναμενόμενο;)

Διαβάστε περισσότερα: Τίμα τον πατέρα σου ΚΑΙ τον νονό σου...

Είναι ο Αντικομμουνισμός, ηλίθιε

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος 2019

Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Ο «αντικομμουνισμός» είναι εκείνη η πολιτική ιδεολογία που αποτελεί το νήμα που ενώνει από τον Πινοσέτ μέχρι τον Παττακό και από τον Φράνκο μέχρι τον Μακάρθι. Πρόκειται για τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κάθε αντιδραστικής, ανελεύθερης, καταπιεστικής, τρομοκρατικής και δικτατορικής συμπεριφοράς απέναντι σε χώρες και λαούς.

Διαβάστε περισσότερα: Είναι ο Αντικομμουνισμός, ηλίθιε

Ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος και η «Μεγάλη Ιδέα»

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019

Σαν σήμερα στις 23 Αυγούστου του 1864 γεννήθηκε ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος, που διατέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός κι ήταν ένας από τους βασικούς στυλοβάτες του αστικού πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.

Την ίδια ημέρα 57 χρόνια αργότερα το 1921, όταν ο Βενιζέλος γινόταν 57 ετών, ξεκινούσε και η μάχη του Σαγγάριου, που κατέληξε σε ήττα του ελληνικού στρατού,κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας που ήταν η πρακτική εφαρμογή του ελληνικού «Μεγαλοιδεατισμού».

Διαβάστε περισσότερα: Ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος και η «Μεγάλη Ιδέα»