« »

Τίμα τον πατέρα σου ΚΑΙ τον νονό σου...

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019

Δύο οι έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα :

  1. Ο Εμμανουήλ Φράγκος από την Ελληνική Λύση του ακροδεξιού κόμματος που μπήκε στη βουλή (αναμενόμενο).
  2. Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ το δημοκρατικό κόμμα που κυβερνάει τη χώρα (αναμενόμενο;)

Μάλλον ήταν αναμενόμενο. Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι κόρη του Παναγιώτη Α. Ασημακόπουλου,ο οποίος ήταν συμμαθητής του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στο Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων. Το συγκεκριμένο σχολείο ήταν ιδιωτικό και οι μαθητές πλήρωναν δίδακτρα. Η σχέση των δύο ανδρών συνεχίζεται και μετά το σχολείο και αργότερα ο τέως βαφτίζει την κόρη του φίλου δίνοντας το πρώτο όνομα (Άννα) προς τιμή της γυναίκας του.
Αν λοιπόν άκουγε ευλαβικά τον πνευματικό της «πατέρα» και τηρεί τις συμβουλές του, δεν είναι αναμενόμενο; Έστω και κόντρα στην ομάδα του κόμματός της;

Διαβάστε περισσότερα: Τίμα τον πατέρα σου ΚΑΙ τον νονό σου...

Είναι ο Αντικομμουνισμός, ηλίθιε

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος 2019

Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Ο «αντικομμουνισμός» είναι εκείνη η πολιτική ιδεολογία που αποτελεί το νήμα που ενώνει από τον Πινοσέτ μέχρι τον Παττακό και από τον Φράνκο μέχρι τον Μακάρθι. Πρόκειται για τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κάθε αντιδραστικής, ανελεύθερης, καταπιεστικής, τρομοκρατικής και δικτατορικής συμπεριφοράς απέναντι σε χώρες και λαούς.

Είναι μια στείρα υστερική και άκρως συντηρητική ιδεολογία, που δεν κατάφερε να οικοδομήσει ουσιαστικά κανένα σοβαρό θεωρητικό επιχείρημα ενάντια στον κομμουνισμό, παρά μόνο τη συμμαχία της με τα πιο ολοκληρωτικά και φασιστικά καθεστώτα.

Στη χώρα μας, μάλιστα, έχουμε πολύτιμη εμπειρία. Γνωρίζουμε, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει λαϊκή διεκδίκηση που οι δυνάστες του λαού να μην έβλεπαν πάντα «κομμουνιστικό δάκτυλο» και «συνοδοιπόρους».

Ο αντικομμουνισμός από την εποχή του ιδιώνυμου είναι η βασική προμετωπίδα του καθεστώτος όταν αυτό επέλεγε την ολοκληρωτική, την δικτατορική, τη φασιστική του φορεσιά, όπως συνέβη το ‘36 με τον Μεταξά ή το ’67 με τους Μακαρέζους.

* Εξαιρετικό άρθρο. Αξίζει να το διαβάσει κανείς ανεξάρτητα από την πολιτική του άποψη. Ολόκληρο το κείμενο εδώ

 

Ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος και η «Μεγάλη Ιδέα»

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019

Σαν σήμερα στις 23 Αυγούστου του 1864 γεννήθηκε ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος, που διατέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός κι ήταν ένας από τους βασικούς στυλοβάτες του αστικού πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.

Την ίδια ημέρα 57 χρόνια αργότερα το 1921, όταν ο Βενιζέλος γινόταν 57 ετών, ξεκινούσε και η μάχη του Σαγγάριου, που κατέληξε σε ήττα του ελληνικού στρατού,κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας που ήταν η πρακτική εφαρμογή του ελληνικού «Μεγαλοιδεατισμού».

Διαβάστε περισσότερα: Ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος και η «Μεγάλη Ιδέα»

Ταγματασφαλίτες

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019

18/06/1943

 
 Ο Ράλλης (δεξιά) και ο Τσολάκογλου (με την σημαία) ορκίζουν ταγματασφαλίτες

Ιδρύονται τα Τάγματα Ασφαλείας. Σκοπός τους ήταν η βίαιη καταστολή του ένοπλου λαϊκού κινήματος, που φούντωνε μέσα στη φωτιά του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Εμπνευστές και πρωταγωνιστές στη συγκρότηση των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν οι στρατηγοί Θ. Πάγκαλος και Στ. Γονατάς, ο επιχειρηματίας εκπρόσωπος της Ζήμενς στην Ελλάδα και υπεύθυνος της γερμανικής ραδιοφωνίας στην Αθήνα Ι. Βουλπιώτης, κ.ά. Τα Τάγματα Ασφαλείας στελεχώθηκαν από κάθε είδους αντικομμουνιστές, βασιλόφρονες, ανθρώπους του υποκόσμου, αλλά και με αξιωματικούς από το βενιζελικό χώρο και τον ΕΔΕΣ Αθήνας. Ταυτόχρονα, την ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας επικρότησαν και ηγετικά στελέχη αστικών κομμάτων, όπως ο Θεμ. Σοφούλης.

Διαβάστε περισσότερα: Ταγματασφαλίτες

Οι φονιάδες των λαών γιορτάζουν το έγκλημα τους στη Γιουγκοσλαβία!

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2019

ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό «γλέντι» στο Κόσοβο, με τιμώμενα πρόσωπα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, και την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Οι δολοφόνοι γιορτάζουν! Αυτοί που διαμέλισαν κι εξαφάνισαν μια ολόκληρη χώρα (την έλεγαν Γιουγκοσλαβία) έχουν επέτειο για να δώσουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον για τα εγκλήματα τους! Σήμερα στο Κόσοβο με το σύνθημα «είκοσι χρόνια ελευθερίας» (!) στήνεται αμερικανοΝΑΤΟίκό «γλέντι» για την είσοδο της ΝΑΤΟϊκής δολοφονικής μηχανής στο Κόσοβο. Στην ουσία γιορτάζουν τη – βαμμένη με αίμα, «έξυπνες βόμβες» και «παράπλευρες απώλειες» – επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία.

Διαβάστε περισσότερα: Οι φονιάδες των λαών γιορτάζουν το έγκλημα τους στη Γιουγκοσλαβία!