Ακόμα και σήμερα κάποιοι προσπαθούν να γράψουν την ιστορία κατά το πώς τους βολεύει.
...Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας γνώρισε την καταπίεση, τον διωγμό, τη βίαιη και αλλαγή της πολιτιστικής της ταυτότητας στα πλαίσια της σκληρότητας του αθεϊστικού, δικτατορικού καθεστώτος που κυβέρνησε την Αλβανία επί πέντε δεκαετίες...
...Δεν αρκέστηκαν με αυτά. Τα σχέδια των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων ήταν πιο βαθιά, πιο μελετημένα, πιο στοχευμένα. Ήταν η αλλοίωση και η αφομοίωση του μειονοτικού ελληνικού στοιχείου. Με την γλώσσα, την θρησκεία, την δημογραφική αλλοίωση, δημιουργία «γκέτου» ή μειονοτικών ζωνών, τις συνεδριάσεις, τις ομιλίες, τα έγγραφα στην αλβανική…
 
Είναι οι ίδιοι που χτύπαγαν τις καμπάνες λυπητερά το 1987 στο Πωγώνι και στην Κόνιτσα, επειδή ο τότε ΥΠΕΞ, Κάρολος Παπούλιας, ανήγγειλε την μονομερή άρση της εμπόλεμης κατάστασης με την γειτονική Αλβανία.
Είναι οι ίδιοι που όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο, έκαναν "μούγκα" όταν η ΧΟΥΝΤΑ  άρχισε τις εμπορικές σχέσεις. με την γειτονική Αλβανία.
Είναι οι ίδιοι που το '80 ΄90 επισκέφτονταν, παρέα με τον διεκδικητή του θρόνου της Αλβανίας Λέκα, τα χωριά του Πωγωνίου, τραμπουκίζοντας όποιον είχε διαφορετική άποψη.
Ο πατέρας του Λέκα,ο Ζογ Α΄, βασιλέας των Αλβανών, είναι αυτός που εξέδωσε εγκύκλιο μέσω της οποίας διέταξε την αλλαγή των επωνύμων των αλβανών πολιτών που παραπέμπουν σε ξένη υπηκοότητα. 

Το 84% των φυλακισμένων στα νησιά του Αιγαίου (το 52% γυναικόπαιδα) προέρχονται από 5 εμπόλεμες ζώνες – Επίσημα στοιχεία

Μετά τα γεγονότα στη Μόρια, ένας εθνικιστικός εσμός, επιδοτούμενος από πολιτικά και μιντιακά κέντρα, επιδίδεται στη συνήθη σκατοψυχιά με «όπλο» το ψέμα, την παραχάραξη, τον δικολαβισμό, την πρόκληση καταγμάτων στο αυτονόητο, στο οφθαλμοφανές, στην αλήθεια.

Από τα πιο αγαπημένα «επιχειρήματα» αυτού του συρφετού, όσον αφορά τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, είναι και τούτο: «Και που τους είδατε τους πρόσφυγες; Και γιατί είναι πρόσφυγες; Είδατε κανένα πόλεμο στις χώρες τους;»…

Η Υπουργός Παιδείας, δίχως ίχνος ντροπής και υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, φωτογραφίζεται με τα παγουρίνο του Ιδρύματος Λασκαρίδη παρουσιάζοντας τα ως υπερόπλο απέναντι στον κορονοϊό.

pagourino kerameos

Εμένα οι γιαγιάδες μου ήρθαν πρόσφυγες από τη Σμύρνη.
Η προγιαγιά μου η Κατίνα με τις κόρες της, την Μαρία, την Στάσα, την Αδαμαντία και την Ευαγγελία την γιαγιά μου.
Μια μάνα με τέσσερις κόρες.
Τι γίνηκαν οι άντρες, δεν ξέρω.
Ξέρω μονάχα πως η προγιαγιά μου μέχρι να φύγουν από τον τόπο τους, πήγαινε στις μπουγάδες των Τούρκων τους έκλεβε τις φορεσιές και έντυνε με αυτά τους κατατρεγμένους Έλληνες μήπως καταφέρουν και σωθούν, ντυμένοι ως Τούρκοι.

095 1 1200x675

Άθλιος αντικομμουνισμός με σφραγίδα Μητσοτάκη!
Η συμμετοχή του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη.

alkiviadis stefanis