Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΟΓΕ

Δεν θα υπήρχε καλύτερος εορτασμός της 8ης του ΜΑΡΤΗ ημέρα της Γυναίκας- μέρες που ζούμε- αν επαναλαμβανόταν η συνάντηση και ο κοινός εορτασμός της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και της Ένωσης Γυναικών Τουρκίας (ΕΓΤ) που έγινε τον Μάρτη του 2012 στην Αδριανούπολη της Τουρκίας ! Αν οι Γυναίκες των δυο χωρών έμπαιναν μπροστά στον αγώνα για την αποτροπή των ιμπεριαλιστικων σχεδίων που επιδιώκουν να στρέψουν τον ένα λαό απέναντι στον άλλο !

Αν οι Γυναίκες των δυο χωρών από κοινού έστελναν ένα μήνυμα που θα έφτανε σε κάθε γωνιά της γης και θα έλεγε πως οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους !
Ενα μήνυμα που θα έλεγε πως οι Γυναίκες δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στην κρεατομηχανή των ιμπεριαλιστων και στον πόλεμο για τα συμφέροντα της αστικής τάξης των δυο χωρών !
Θα υπήρχε καλύτερος εορτασμός της 8ης του Μάρτη απ αυτόν ; Ας το επιχειρήσουν οι Οργανώσεις των Γυναικών τις επόμενες μέρες !
''Τον Μάρτη του 2012 τρία λεωφορεία με 150 γυναίκες της ΟΓΕ απο Θεσ/νίκη και Θράκη έφτασαν στο Τουρκικό συνοριακό φυλάκιο στον Εβρο και μπήκαν στην διαδικασία του ελέγχου ! Από την άλλη μεριά των συνόρων, μόλις μερικά μέτρα παραπέρα, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που ολοένα πύκνωνε, με γαρύφαλλα στα χέρια, υπομονετικά περίμενε την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Ηταν οι συναγωνιστριες της Ένωσης Γυναικών Τουρκίας!
Μαζί τους πάνω από 500 άτομα (άντρες, γυναίκες και παιδιά) ξέσπασαν σε ζητωκραυγές. Τα ρωμαλέα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στις δυο γλώσσες έσμιξαν για μια ακόμα φορά τους δύο λαούς με δεσμούς ακατάλυτους.
Δύο μεγάλα πανό ξεδιπλώνονται στην Edirne, την ιστορική Αδριανούπολη.
«Οι γυναίκες στην Ελλάδα και στην Τουρκία αγωνιζόμαστε για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στον ιμπεριαλισμό».
Μπροστά οι γυναίκες . Πίσω το πλήθος που υποδέχτηκε τις Ελληνίδες στα σύνορα. Ο κόσμος της Edirne στέκεται. Μερικοί ραίνουν την πορεία από τα μπαλκόνια με λουλούδια. Άλλοι χειροκροτούν....
''Όταν σφίγγουν το χέρι ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο''
                                                                                     Konstantinos Mpourxas
Ολη η εκδήλωση εδώ 

«8 Μάρτη σύμβολο αγώνα θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα» εδώ κι εδώ