Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ΑΡΓΥΡΙΑ

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναμένεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε για τον έκπτωτο απόστολο Ιούδα έφερε πριν από μερικές μέρες στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ισραηλινή αρχαιολογική ομάδα που πραγματοποιεί ανασκαφές στην περιοχή των Ιεροσολύμων ανακάλυψε πριν από λίγες μέρες έναν πάπυρο ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, φέρεται να είναι ιδιόχειρο σημείωμα του Ιούδα Ισκαριώτη, όπου εξηγεί τον πραγματικό λόγο της προδοσίας του.

Όπως υποστηρίζει η αρχαιολογική ομάδα, στο έγγραφο ο Ιούδας ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην πράξη αυτή όταν -σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές- ο Ιησούς του δήλωσε ότι δεν μπορούσε να του καταβάλει το δώρο του Πάσχα.
«Τον καιρό εκείνο στα Ιεροσόλυμα, πολλοί μεσσίες έδιναν στους υψηλόβαθμους ακολούθους τους ένα ποσό 30 αργυρίων για να κάνουν Πάσχα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κείμενο, ο Ιούδας πλησίασε τον Ιησού και τον ρώτησε πότε θα μπουν στο λογαριασμό του. Ο Ιησούς του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα γιατί την προηγούμενη μέρα είχε πληρώσει τον λογαριασμό του Μυστικού Δείπνου που ήταν ιδιαίτερα τσουχτερός» λέει ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Dr. Bar Mitzvah.
Όπως λέει, αυτό εξόργισε τον Ιούδα γιατί είχε πολλά βαφτιστήρια και έπρεπε να τους πάρει λαμπάδες, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τους Φαρισαίους, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι λεφτά υπάρχουν. Έτσι προχώρησε στην πράξη της προδοσίας με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Ιούδας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα εξαιτίας ενός διακοποδανείου που είχε πάρει για να κάνει Πάσχα σε spa της Γαλιλαίας την προηγούμενη χρονιά, το οποίο δυσκολευόταν να αποπληρώσει.!
                                                                                                                            το Βατράχι