Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε πως «οι φονιάδες που λέγατε -υποκριτικά ή όχι- μετατράπηκαν σε παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας», προσθέτοντας πως οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι, οι εγκληματίες κατά των λαών φέρνουν ασφάλεια για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για την κυριαρχία τους. «Αυτούς υπηρετείτε», συνέχισε, αναφερόμενος στις σιδερόφρακτες στρατιές του ΝΑΤΟ που έχουν απλώσει ένα θανατηφόρο δίχτυ για το λαό, δίχτυ προστασίας του κεφαλαίου.

Όπως είπε, η ιστορία του ΝΑΤΟ αλλά και το παρόν του είναι επεμβάσεις, πραξικοπήματα, βρώμικος και καταστροφικός πόλεμος, διάλυση χωρών, μαζικές δολοφονίες, πρόσφυγες, πνιγμένα παιδιά, άνθρωποι στη θάλασσα, «αυτό είναι το ΝΑΤΟ που σήμερα το υμνείτε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ύπουλα τοξική για τη νέα γενιά, γιατί της λέει να υποταχθεί στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, υιοθετώντας όλα τα επιχειρήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περί απομόνωσης κλπ. Μάλιστα, τολμάνε και βάζουν στο στόμα τους τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη «που εκτελέστηκε με εντολή του Πάιατ της εποχής», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «όσο πλυντήριο και να γίνεστε, είναι τόσο πολύ το αίμα, η αδικία, η απανθρωπιά που βαραίνει το ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό συνολικά, που δεν μπορείτε να το ξεπλύνετε».

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως η υπογραφή στο πρωτόκολλο ένταξης έχει πολύ αίμα, είναι «κόκκινη από το αίμα των λαών» η υπογραφή που θα βάλετε όλοι, και «θα σας κυνηγήσουν οι επόμενες γενιές, θα σας γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα».

Εσείς, λοιπόν, με τον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, με τους φονιάδες των λαών.

Εμείς με τους λαούς.

Εσείς με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Εμείς με την ανατροπή της αυτό είναι το αριστερό κομμουνιστικό όχι .