Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

skitso skytalodromia

«Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη», λέει η λαϊκή σοφία. Πράγματι έτσι είναι. Θα πρόσθετα μάλιστα και το «τρώγοντας έρχεται η όρεξη!».
Αυτές οι δυο λαϊκές σοφίες έρχονται από τα βάθη των αιώνων, ως υπόδειξη ότι το πρώτο βήμα είναι αυτό που μας πάει ένα βήμα μπροστά. Και τα δύο εμπεριέχουν τη δυναμική της γνώσης, της απόφασης, της δράσης, η οποία γειώνεται και απογειώνεται με τη δυναμική της κατάκτησης σε πραγματικές συνθήκες, ανατρέποντας κάθε εικασία και δεδομένο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσω ότι τα δύο παραπάνω λαϊκά γνωμικά είναι άκρως επίκαιρα και αναγκαία για την επόμενη μέρα των εκλογών, δεδομένου ότι και τα δύο εν δυνάμει κυβερνητικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ), αλλά και οι δορυφόροι τους, συμφωνήσαν στο τριετές πρόγραμμα σταθερότητας, με προσδιορισμένα τα ματωμένα πλεονάσματα στο 4% ετησίως, το οποία επέβαλε η ΕΕ.
Η επόμενη μέρα είναι το ζητούμενο.
Κυβέρνηση θα υπάρχει. Είναι δεδομένο.
Τα αντιλαϊκά μέτρα και αυτά είναι «δεδομένα»!
Και όμως στη ζωή λένε, τα δεδομένα αλλάζουν, και οι αποφάσεις ξε-αποφασίζονται, όταν δεν υπηρετούν τις ανάγκες της ζωής!
Εδώ βρίσκεται το μεγάλο δίλημμα για το λαό.
Εδώ βρίσκονται οι μεγάλες και ουσιαστικές αποφάσεις.
Ποιον θα δυναμώσει και ποιους θα αδυνατίσει ο λαός!
Εδώ βρίσκεται το μεγάλο δίλημμα του αγωγιάτη.
Σε ποιον τη δύναμη θα δώσει και για ποιον την όρεξη θα ανοίξει!
Ο αγωγιάτης λαός τη μέρα των εκλογών θα βρεθεί στο δίλημμά, ή να υπερασπιστεί και να σώσει το βιος του, ή εκβιαστικά να αποδεχθεί να τον κυβερνήσουν τα κόμματα που του έφαγαν το γάιδαρο, το σαμάρι και το αγώι και τώρα του ζητούν και το βόδι!

ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ
Αρα, ως πραγματικοί νοικοκυραίοι, την Κυριακή δεν χαραμίζουμε την ψήφο μας δεξιά και αριστερά, πάμε και ψηφίζουμε ΚΚΕ με σχέδιο!
 Οπλίζουμε τον πιο σίγουρο σύμμαχο, που άντεξε και δεν πρόκειται, ενάντια στο συμφέρον μας, να τα διπλώσει ποτέ!
 Όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, τόσο αδύνατοι, ευάλωτοι θα είναι οι αντίπαλοί σου.
 Ένα δυνατό ΚΚΕ είναι ικανό να δώσει άλλο αέρα στους αγώνες της πραγματικής ζωής σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας, για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της δωρεάν Παιδείας, της Ασφάλισης, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
 Την επόμενη μέρα των εκλογών, με ισχυρό το ΚΚΕ, ένας άλλος βηματισμός, πιο δυνατός, πιο σίγουρος, πιο απαιτητικός, μαχητικός, θα ξεχειλώνει πόντο – πόντο τα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
 Κάθε ανάσα για το λαό θα έχει την υπογραφή της ψήφου σου στο ΚΚΕ.
 Η λαϊκή αντιπολίτευση θα διεξάγεται στα έδρανα της Βουλής, αλλά η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται με όρους ζωής και αξιοπρέπειας, με ανυπότακτο αγώνα για το συμφέρον των λαϊκών νοικοκυριών, παντού!
 Το ΚΚΕ τεκμηριωμένα είναι κόμμα παντός καιρού και αυτό αποτελεί εγγύηση, πειστήριο αντοχής, συνέπειας λόγου και πράξης για τα λαϊκά συμφέροντα.
Με αγώνες κερδήθηκε η ζωή, με αγώνες θα συνεχίζουν να υψώνονται οι άνθρωποι!
Δεν κρίνεται, στις 7 Ιούλη, αν θα «έρθει» η ΝΔ ή αν θα «πέσει» ή «παραπατήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ και τον πάρει αγκαζέ η ΝΔ να βολτάρουν μαζί.
Έτσι και αλλιώς σκυταλοδρομία σε ίδιο κουλουάρ είναι η πολιτική τους. «Τσιμπημένες» κοκορομαχίες και «μιλημένα» το «φύγε εσύ», «έλα εσύ», όλοι «μαζί», χαμένος τελικά πάντα έβγαινε ο λαός!
Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι το κατά πόσο θα δυναμώσει ο πραγματικός αντίπαλός τους, το ΚΚΕ.
Στις 7 Ιούλη ένα θα πρέπει να συμβεί: Να κοντύνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και οι δορυφόροι τους, μιας και αυτά είναι τα κόμματα που συναινούν στη συνέχιση της εξαθλίωσης.
Είναι αυτά που έστρωσαν τραπέζι και άνοιξαν την όρεξη στην πλουτοκρατία σε βάρος της ζωής του λαού.
 Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι και μια ανάσα για τους εργαζόμενους.
 Κάθε αγώνας φέρνει και μια καλύτερη μέρα.
 Με δυνατό ΚΚΕ, οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα.
 Κάθε κατάκτηση φέρνει τις μεγάλες ανατροπές σε όφελος της ζωής των εργαζομένων.
Τρώγοντας, ναι, έρχεται η όρεξη, να πάμε για το μεγάλο τραπέζι, όπου του «κόσμου τα καλά» θα απολαμβάνονται μόνο από το λαό!
Πιο δυνατά και πιο θαρρετά, με την ψήφο στο ΚΚΕ, έρχονται οι μέρες που πεθύμησες να ζεις!
                                                                                                                      Αεροπεζοναύτης