Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

"O όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα" , έτσι κ. Τσίπρα;

 tsipras 2   tsipras

 Ποιος είναι ο πρόεδρος της Βουλής που θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Κ.Τασούλας, ο οποίος σε συνεδρίαση της Βουλής είχε δικαιολογήσει απολύτως την εκτέλεση Μπελογιάννη, λέγοντας.
«Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, εχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε … (φωνές)… εάν είχε επικρατήσει… εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά»
Δεν έχει πρόβλημα επί προσωπικού λοιπόν ο κ.Τσίπρας. Και γιατί να έχει; Τι το κακό έκανε ο κ.Τασούλας; Είναι απλά χυδαίος αντικομμουνιστής.Το ίδια αφεντικά υπηρετούν και οι δύο. Τις εντολές των ΗΠΑ-ΕΕ εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Εντολή των αμερικάνων ήταν η εκτέλεση Μπελογιάννη.Μπορεί να απευθύνεται στο "αριστερό" ακροατήριό του ο κ.Τσίπρας , με φτηνά φραστικά κολπάκια, αλλά η ουσία παραμένει. Την ίδια πολιτική , τις ίδιες εντολές , των ίδιων αφεντικών, ακολουθούν, ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ.
Το ζήτημα είναι άλλο κατά τη γνώμη μου.
Πώς αισθάνονται, αν αισθάνονται, όλοι εκείνοι οι αριστεροί που ξαναψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθει η δεξιά λες και δεν ήξεραν;
Πώς αισθάνονται, αν αισθάνονται, που τους κορόιδεψε για άλλη μια φορά, με λογίδρια και φτηνά κολπάκια, βρωμίζοντας, κυριολεκτικά, με την παρουσία του την εκδήλωση για το Μουσείο Μπελογιάννη;
Προσωπικά θεωρώ πως είναι τόσο μα τόσο τυφλωμένοι που είναι δέσμιοι των επιλογών τους. Δεν είναι όμως αριστεροί πλέον. Δεν υπήρχε αριστερός μέχρι τώρα που να ανεχόταν τη δικαιολόγηση του εγκλήματος των εγκλημάτων, την εκτέλεση Μπελογιάννη.
                                                                                                                                                  από Κόκκινος Άνεμος