Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Αυτό που ονομάζετε «κανονικότητα», είναι αυτό που έχετε χτίσει όλοι μαζί – τόνισε ο Θ. Παφίλης – δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο που τσακίζει, συντρίβει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, για να πληρώσουν αυτοί την κρίση και όχι αυτοί που θησαύρισαν και για να διασφαλίσετε την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 Κάνετε μεταξύ σας «καλλιστεία», για το ποιος θα κάνει τη χώρα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα, επισήμανε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σερβίρει το γνωστό παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που λέει ότι ο λαός πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες και όταν αυξηθούν τα κέρδη μπορεί τάχα κάτι να περιμένει.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κινήθηκαν στην ίδια ρότα και προωθούν μεταξύ άλλων προκλητικές φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, καταστολή σε βάρος των εργατικών αγώνων, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων – το νόμο Βρούτση που έγινε νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου – το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, επισημαίνοντας ότι ήρθε στη Βουλή μαινόμενος να μιλήσει για νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα προσπαθήσει να δώσει τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρόσχημα μάλιστα την υπεράσπιση της «συνδικαλιστικής μαφίας» – όπως τους λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι – που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων.

Αυτούς στηρίζει ο κύριος Βρούτσης, γιατί αυτοί υπερασπίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια όλη τη βάρβαρη πολιτική.

Παρότρυνε, μάλιστα, τον υπουργό να αλλάξει το όνομα του υπουργείου σε «υπουργείο εργοδοσίας».