Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

ANTIFASISM

Με όσα διαβάζει κανείς στην Βικιπαίδεια (δεν έχω και τις καλύτερες απόψεις για δαύτη), μπορεί κανείς, να συνοψίσει μερικά πράγματα, ως εξής:

Ο φασισμός, είναι μια αυταρχική, εθνικιστική πολιτική ιδεολογία, που στην κορύφωσή της, συναντάει τον ναζισμό (γερμανική «έκδοση», του ιταλικού φασισμού), ο οποίος «ολοκληρώνεται» με την επιβολή δικτατορικού καθεστώτος. Βασικό στόχο, σκοπό, έχει από τη μία την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση και υπεράσπιση της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου και από την άλλη, την πλήρη αντίθεση στον μαρξισμό, τον κομμουνισμό, δηλαδή την εξουσία της εργατικής τάξης!
Δεν θα ανακαλύπταμε την … Αμερική, αν λέγαμε ότι είναι ένα παρακλάδι του καπιταλισμού – ιμπεριαλισμού.

Ο κομμουνισμός (ανώτερη βαθμίδα εξέλιξης του σοσιαλισμού) στην ουσία, βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα των παραπάνω. Καταργεί την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, κοινωνικοποιεί την ιδιοκτησία, τα μέσα παραγωγής, το χρήμα χάνει την αξία του, διαλύει τις ταξικές και όχι μόνο αντιθέσεις. Διαπαιδαγωγεί τον εργαζόμενο λαό, να μπορεί να ζει χωρίς αφεντικά, δηλαδή χωρίς τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανους. Με δυο λόγια, ο κομμουνισμός αντιτίθεται, καταργεί, τον καπιταλισμό.
Βασικός σκοπός και στόχος, η εξουσία να περάσει στην εργατική τάξη!

Με βάση τα (ελάχιστα) παραπάνω, τι σχέση θα μπορούσαν να έχουν τα δύο αυτά συστήματα; Προφανώς, καμμία!
Όσοι προσπαθούν (π.χ. Ε.Ε.) να ταυτίσουν τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό με τον φασισμό – ναζισμό, στην ουσία πέφτουν στο βασικό λάθος, πολιτικό, ιδεολογικό και ιστορικό λάθος, να θέλουν να εξισώσουν τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό με τον καπιταλισμό – ιμπεριαλισμό!
Να ταυτίσουν, να εξισώσουν, την εργατική τάξη, με την αστική τάξη!
Το μεγάλο κεφάλαιο, με την εργατιά!
Και, μπαίνει το εύλογο ερώτημα: — Δεν τα ξέρουν αυτά; Προφανώς και τα ξέρουν!
Ο στόχος τους είναι να μπερδέψουν τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον μικρό αγρότη και ελεύθερο επαγγελματία, ώστε να τον καθυποτάξουν εύκολα.
Να μην τον αφήσουν να σηκώσει κεφάλι.
Εντάξει. Είναι καθαρό, ότι η αστική τάξη και τα όργανά της, δεν θα … καθίσουν ήσυχα και όμορφα να αφήσουν την εργατική τάξη να ανατρέψει την εξουσία της, έτσι απλά!
                                                                          Είναι τελικά, τόσο απλό το θέμα!