Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

                         Την ώρα που σκοτώνονται για τα πετρέλαια της Αρκτικής εμείς καταστρέφουμε τον λιγνίτη…
ΛΙΓΝΙΤΗΣ 2Την ώρα που ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς, Δανία και Νορβηγία σκοτώνονται για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι του Βόρειου Πόλου, γιατί αυτός διαθέτει το 30% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου και υδρογονανθράκων, οι Έλληνες, σ’ αυτά τα οικονομικά χάλια που βρίσκονται, καταργούν τον λιγνίτη, την εγχώρια πηγή ενέργειας, και καταστρέφουν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη για να σώσουν δήθεν τον πλανήτη από τους ρύπους!

Ενώ στην Αρκτική σκοτώνονται για τα πετρέλαια και τους υδρογονάνθρακες, στην Ελλάδα υπάρχουν ηλίθιοι που αντί να φωνάξουν για «φίλτρα» για την προστασία του περιβάλλοντος, φωνάζουν όχι στην εξόρυξη λιγνίτη και υδρογονανθράκων για να μην καταστραφεί το περιβάλλον, σαν και η καταστροφή του περιβάλλοντος εξαρτάται από τους Έλληνες.
Την ώρα που οι άλλοι θα παράγουν ενέργεια από τα πετρέλαια και τους υδρογονάνθρακες του Βόρειου Πόλου,

ΑΝΕΜ 2

η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια με ανεμόμυλους και ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά επειδή αυτή η ενέργεια που θα παράγει με «πράσινα» μέσα και με «πράσινα» άλογα θα είναι ίση με την ενέργεια που παράγουν οι γεννήτριες στα πανηγύρια, θα αγοράζει τελικά την ενέργεια αυτών που την παράγουν από τα πετρέλαια και τους υδρογονάνθρακες λιώνοντας την Αρκτική.
                                                                                                                                                                          Βλ. Σ.
                                   Επιτέλους με την απολιγνιτοποίηση θα πάψει η ρύπανση σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη…

ΛΙΓΝΙΤΗΣ 1
Με το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 οι δύο πόλεις θα πάψουν να ζούνε μέσα στη ρύπανση, οι δύο πόλεις θα απολαύσουν επιτέλους καθαρό αέρα και θα πάψουν να ζούνε σ’ αυτό το χάλι…

ΛΙΓΝΙΤΗΣ 4
Υπάρχουν βέβαια ασυνείδητοι που αντιδρούν στην απολιγνιτοποίηση, υπάρχουν και άλλοι που αντιδρούν για να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Οι αντιδράσεις δεν θα περάσουν, η απολιγνιτοποίηση της περιοχής θα προχωρήσει με βάση τον σχεδιασμό και οι πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης μετά το 2028 απαλλαγμένες από τη ρύπανση θα είναι ακριβώς έτσι…

ΛΙΓΝΙΤΗΣ 3
                                                                                                                                                                                      Νίκος Αποστολίδης
                                                                               «Οι αγριάνθρωποι των Αγράφων»

ΑΝΕΜ 23
Πέριξ των Αγράφων ζούνε αγριάνθρωποι που εχθρεύονται την πρόοδο και θέλουν να γυρίσουν την ανθρωπότητα στις σπηλιές.

Πέριξ των Αγράφων ζούνε βάρβαροι που δεν θέλουν τις οικολογικές ανεμογεννήτριες, αλλά θέλουν να συνεχιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος από το λιγνίτη στο λεκανοπέδιο της Εορδαίας.

Πέριξ των Αγράφων ζούνε εχθροί της οικολογίας, αγριάνθρωποι που δεν θέλουν οι κορυφογραμμές του βουνού να στολιστούν από τις πανέμορφες οικολογικές ανεμογεννήτριες.

ΑΝΕΜ 1
Πέριξ του Ασκίου (Σινιάτσικου) ζουν άνθρωποι πολιτισμένοι και προοδευτικοί.

Πέριξ του Ασκίου ζουν άνθρωποι με τα εντελώς αντίθετα μυαλά από τα μυαλά των αγριανθρώπων των Αγράφων.

Οι άνθρωποι πέριξ του Ασκίου έχουν οικολογική συνείδηση γι’ αυτό δεν αντέδρασαν καθόλου που το βουνό τους γέμισε ανεμογεννήτριες.

Οι άνθρωποι πέριξ του Ασκίου έχουν οικολογική συνείδηση γι’ αυτό δεν αντέδρασαν καθόλου που κλείνουν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη, τα οποία λειτουργούν στην περιοχή τους και τα οποία μέχρι πριν από μερικά χρόνια κάλυπταν κατά 85% τις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας.

Για να καταλάβουν οι αναγνώστες τη διαφορά μεταξύ των αγριανθρώπων των Αγράφων και των πολιτισμένων ανθρώπων του Ασκίου, οι πρώτοι ακόμα για να χορτάσουν τρώνε κανονικό φαγητό ενώ οι δεύτεροι έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που μετά το κλείσιμο των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με λιγνίτη θα μπορούν να χορταίνουν με τον κοπανιστό αέρα, ο οποίος θα έρχεται μπόλικος από τις μπόλικες ανεμογεννήτριες οι οποίες στολίζουν το βουνό τους. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν κι αυτούς του Ασκίου για να πάει μπροστά κι όχι σαν κι αυτούς των Αγράφων που την βουτούν στην καθυστέρηση.

Στους ανθρώπους του Ασκίου πρέπει να δοθεί βραβείο φιλήσυχων, υπάκουων και πειθήνιων ανθρώπων  σε αντίθεση με αυτούς των Αγράφων που πρέπει να τους στρώσουν στο ξύλο τα ΜΑΤ μπας και εξανθρωπιστούν και σταματήσουν να αντιδρούν στις πανέμορφες οικολογικές ανεμογεννήτριες που θα μετατρέψουντη χώρα, τρόπον τινά, στη χώρα του Δον Κιχώτη, στην οποία οι οικολόγοι Έλληνες, απελευθερωμένοι από τη ρύπανση του λιγνίτη, θα κυνηγούν τις χίμαιρες του χορτάσματος με αέρα κοπανιστό για να γεμίσουν το στομάχι τους με αυτόν…
                                                                                                                                                                             Νίκος Αποστολίδης
Ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Παναγιώτης Πλακεντάς, υψώνει τη σημαία της επανάστασης ενάντια στην απολιγνιτοποίηση…

ΛΙΓΝΙΤΗΣ
Τη σημαία της επανάστασης εναντίον της απολιγνιτοποίησης υψώνει, ωσάν Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Παναγιώτης Πλακεντάς, γιατί το κυβερνητικό κόμμα, από το οποίο προέρχεται, αποφάσισε να καταστρέψει την περιοχή είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί. Η Νέα Δημοκρατία και άλλοι «λιγνιτοφάγοι» αποφάσισαν να δώσουν τη χαριστική βολή στο λιγνίτη το 2028 κι όχι το 2050! Το ότι θα κατέστρεφαν την περιοχή μετά από 22 χρόνια δεν ήταν πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι που θα την καταστρέψουν εδώ και τώρα, γι’ αυτό ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας υψώνει το λάβαρο της επανάστασης, απαιτώντας τη συνέχιση λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ; Με την στήριξη των πολιτικών απολιγνιτοποίησης από τους διάφορους δημάρχους της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης και όλης της Δυτικής Μακεδονίας που άφηναν να οδεύουν οι εξελίξεις προς την καταστροφή, οργανώνοντας γιορτές και πανηγύρια, γιορτάζοντας κι αλλάζοντας. Τώρα οι άνθρωποι, οι οποίοι στήριξαν τις πολιτικές που οδηγούν την περιοχή στην καταστροφή, θυμήθηκαν ότι η απολιγνιτοποίηση είναι «δώρο στο λόμπυ του Φυσικού Αερίου»! Μέχρι κι αυτό είπε ο Πλακεντάς. Τώρα κατάλαβε ο Πλακεντάς και όλοι οι Πλακεντάδες ότι όλη αυτή η πολιτική σε βάρος του λιγνίτη, της στρατηγικής σημασίας εγχώριας πρώτης ύλης παραγωγής ενέργειας, είναι «δώρο στο λόμπυ του Φυσικού Αερίου» και δώρο στους ντίλερς των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών.
Το μόνο που απομένει να βρεθεί τώρα, αφού ο κύριος Πλακεντάς και οι υπόλοιποι Φιλικοί αποφάσισαν, έστω και κατόπιν εορτής, να υψώσουν το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στην απολιγνιτοποίηση, είναι ο τόπος που θα υψωθεί το λάβαρο.

ΑΝΕΜ

Θα προτείναμε στον κύριο Πλακεντά να υψώσει το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στην απολιγνιτοποίηση πάνω στην ανεμογεννήτρια που έστησε κάποιο «πράσινο» μονοπώλιο στο 2.111, στην ψηλότερη κορυφή του Σινιάτσικου, χωρίς να ακουστεί ούτε «κιχ» αντίδρασης. Ας υψώσει εκεί το λάβαρο της επανάστασης ο Πλακεντάς για να βλέπει το λάβαρο το γεμάτο ανεμογεννήτριες βουνό, την ερημωμένη πόλη της Πτολεμαΐδας και το κατεστραμμένο λεκανοπέδιο της Εορδαίας και να κλαίει. Να μην ξεχάσει ο κύριος Πλακεντάς στην ύψωση του λαβάρου της επανάστασης να καλέσει και κάποιον ιερωμένο για να ευλογήσει τις ανεμογεννήτριες… με το μπαρδόν… τα όπλα τα ιερά ήθελα να γράψω!

Μετά, ας κατέβουν στου Τσιλιμίγκα να στήσουν μεγάλο γλέντι με λύρες και κλαρίνα, ας καλέσουν και τον Θέμη τον Μουμουλίδη και ας γιορτάσουν όλοι μαζί γιατί η πόλη γιορτάζει κι αλλάζει……..
                                                                                                                                                                                                       Καρ. Καρ.