Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Οι βετεράνοι της ομάδας «Ζήτα», με ανάρτησή τους στο facebook, προτείνουν να σταλούν όλοι οι «λαθρομετανάστες» στη Γυάρο όπου με εθελοντική εργασία, μέχρι της απελάσεώς τους, να βελτιώσουν και να επεκτείνουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του νησιού.

metanastes

Εάν δεν εκπροσωπούν την αστυνομία και εάν δεν είναι στ’ αλήθεια βετεράνοι της αστυνομίας, περιμένουμε τους συνδικαλιστές αστυνομικούς να τους καταγγείλουν.
Στα σχόλια κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση υπάρχουν αναφορές και στην Μακρόνησο και σε άλλα νησιά μαρτυρίου, όχι για μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά για Έλληνες όπως ο Ρίτσος, ο Κατράκης, η Ταϋγέτη και άλλοι μεγάλοι των Ελληνικών γραμμάτων και τεχνών.

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ
Δεν φανταζόμασταν ποτέ σ’ αυτόν τον τόπο ότι αστυνομικοί θα τολμούσαν να αναφερθούν σ’ αυτά τα νησιά και μάλιστα ως σημεία εκτοπισμού και εγκλεισμού του οποιουδήποτε.
Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα καταλάβει αστυνομικούς τέτοια αμετροέπεια ώστε να τολμήσουν να προτείνουν τη Γυάρο και τη Μακρόνησο ως τόπους εγκλεισμού και απομόνωσης του οποιουδήποτε.
Πιστεύαμε ότι δεν θα το κάνουν για να μην θυμίσουν στον κόσμο ότι σ’ αυτά τα νησιά κόσμος μαρτύρησε, βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τη στρατιωτική χωροφυλακή και την ΕΣΑ.

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ 2
Στις 25 Ιανουαρίου 2020 αστυνομικοί τόλμησαν να προτείνουν να ξανανοίξει η Γυάρος και οι έγκλειστοι σε αυτήν με εθελοντική εργασία να επεκτείνουν και να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις, στις οποίες μαρτύρησαν χιλιάδες Έλληνες.
Στις 25 Ιανουαρίου 2020 οι αστυνομικοί, με αφορμή το προσφυγικό, τόλμησαν να ξύσουν πληγές που ακόμα είναι ανοιχτές στην Ελληνική κοινωνία, τόλμησαν να μας θυμίσουν ότι γίγαντες του πνεύματος μαρτύρησαν στα χέρια αστοιχείωτων.
Για την ανάρτηση αυτή φέρει ακέραια την ευθύνη η κυβέρνηση.
Αναρωτιόμαστε γιατί οι βετεράνοι της ομάδας «Ζήτα» δεν έγραψαν ότι στη Γυάρο, μαζί με τους μετανάστες, πρέπει να εξοριστούν και οι μπαχαλάκηδες, οι αναρχικοί, οι φοιτητές και οι Ινδαρέδες.
Ίσως γιατί θέλουν να το γράψουν σε επόμενη ανάρτηση.
Ευτυχώς ο Γρηγορόπουλος, ο Φύσσας και ο Ζακ δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στη Γυάρο, αφού βρέθηκαν στον άλλο κόσμο…
                                                                                                                                                                                                                                από agkida