Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Επεκτείνοντας τη γνωστή φράση «Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου και διάβαζε πολύ» του Ν. Ζαχαριάδη, βγάζουμε και συμπεράσματα.

Λέει, μεταξύ άλλων, στην Τρίτη αναφορά  το Παρατηρητήριο του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία (εφημερίδα Αυγή-27/3/2020), καταγγέλοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης:

....Είναι πολύ καθυστερημένη και ανεπαρκής η ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για την κατανομή ανά ιατρική ειδικότητα, κλάδο, νοσοκομείο και κλινική ή τμήμα, των εργαζομένων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) που ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία. Θεωρούμε ότι χρειάζεται αναλυτική ενημέρωση σε καθημερινή βάση για την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό ανά ΥΠΕ, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και ΜΕΘ, καθώς και συστηματική αναφορά για το πόσα νέα δημόσια κρεβάτια εντατικής θεραπείας έχουν ενεργοποιηθεί στο ΕΣΥ.

Προφανώς και η επισήμανση είναι σωστή.

Επειδή όμως δεν έχουμε όλοι "μνήμη χρυσόψαρου" θυμήθηκα μια άλλη συζήτηση για το θέμα της επάρκειας του προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία.Σε άλλες εποχές. Τότε που στην Ελλάδα είχαμε τη δεύτερη φορά "Αριστερά". Για να μην δουλευόμαστε. 

Πανδημία κοροναϊού έχουμε. Να μην την επεκτείνουμε και σε πανδημία λήθης!!!