nees   Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Άθλιος αντικομμουνισμός με σφραγίδα Μητσοτάκη!
Η συμμετοχή του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη.

alkiviadis stefanis

Φαίνεται ότι την κοινοβουλευτική απουσία της Χρυσής Αυγής έρχεται να καλύψει η παρουσία και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε αυτήν την εκδήλωση, επιδιώκοντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού.

μητσοτακης 5
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά θα εκπροσωπηθεί σε αυτή την αθλιότητα, που μέχρι τώρα ήταν υπόθεση της χρυσαυγίτικης ναζιστικής συμμορίας και κάθε λογής γκρουμπούσκουλων της ακροδεξιάς μαυρίλας,
Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Γιορτές μίσους δεν είναι αυτές όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται για να τιμήσουν τους νεκρούς τους και να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες.

Γιορτές μίσους είναι εκείνες που οι οργανωτές τους τις στήνουν για να κραυγάσουν το μίσος κατά των αντιπάλων τους,για να παραχαράξουν την αλήθεια, για να ξεφαντώσουν με αλλαλαγμούς και ψεύδη υπέρ του μισανθρωπισμού.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού που ιδρύθηκε με τον μεταξικό φασιστικό Αναγκαστικό Νόμο 1287/38 και συνεχίζει την πορεία της με τον επίσης χουντικό Αναγκαστικό Νόμο 1171/72 των συνταγματαρχών και που για τη λειτουργία της εκδόθηκε ο επίσης Αναγκαστικός Νόμος 1172/75, ορίζεται στο άρθρο 6 του καταστατικού της ότι “είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται υπό τον ΥΕΘΑ”

ar8ra
Στους νόμους του ελληνικού αστικού κράτους, που οι ομνύοντες στο Έθνος αξιωματικοί ορκίζονται ότι τους τηρούν και τους σέβονται, που οι αστικές κυβερνήσεις, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί επίσης ορκίζονται στο αστικό Σύνταγμα και ενώπιον παπάδων για την διαφύλαξη και την τήρησή τους, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα από την εκδίωξη των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων μέχρι το 1949 δεν διεξήχθη κανένας “συμμοριτοπόλεμος” αλλά εμφύλιος πόλεμος.
Και ότι στη χώρα δεν αντιπαρατέθηκαν κυβερνητικοί με “συμμορίτες”, αλλά οι κυβερνητικοί με τον Δημοκρατικό Στρατό.

photo
Όταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού διοργανώνει εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι για να κραυγάσει το σκυλολόι της “κατά των Κομμουνιστοσυμμοριτών”τότε είναι προφανές ότι :
ένα Ν.Π.Δ.Δ από κοινού με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο υπάγεται παραβιάζουν τους νόμους που υποτίθεται υπηρετούν, προωθούν πολιτική μισαλοδοξίας και διχασμού, αναγάγουν την (κατά τον Βάρναλη) “τσούλα” σε Ιστορία και σε εργαλείο της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης.


Οι εορτασμοί για την επέτειο της λήξης του Εμφυλίου έχουν μακρά ιστορία:

Τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια η επέτειος εορταζόταν σ’ολόκληρη την Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) με τον πιο επίσημο τρόπο.

psarras efimerida 0 0
Στο Βίτσι επίσημος εορτασμός πραγματοποιείται για πρώτη φορά το 1959, με την ολοκλήρωση δέκα χρόνων.
Στην Αθήνα θα απευθύνει διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, λέγοντας ότι «ο κομμουνισμός απεδείχθη η μεγαλυτέρα ανασχετική δύναμις της προκοπής του έθνους εν τω συνόλω του και ο πλέον αμείλικτος εχθρός εκάστης τάξεως χωριστά, ιδιαιτέρως δε του αγρότου και του εργάτου».
Τις εκδηλώσεις θα προπαγανδίσει η διορισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ: «Έλληνες εργαζόμενοι, συνάδελφοι όλου του ελεύθερου κόσμου, ο Γράμμος ορθώθηκε με το Βίτσι σαν φραγμός ανασχέσεως στην προέλαση των σκοτεινών δυνάμεων της Σταλινικής Βίας»…

psarras efimerida1 0
Αλλά ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι τον πρώτο πανηγυρικό στο Βίτσι θα εκφωνήσει ο διοικητής του 547 τάγματος πεζικού Κωνσταντίνος Ασλανίδης.
Είναι εκείνος που μαζί με μια ομάδα άλλων αξιωματικών υπό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο θα πραγματοποιούσαν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οχτώ χρόνια αργότερα.
Όπως θα περίμενε κανείς, η επέτειος αναδείχτηκε σε μέγιστο πολιτικό γεγονός την περίοδο της χούντας, όταν στις 29 Αυγούστου άρχισε με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου να τιμάται ταυτοχρόνως η «Ημέρα του Εφέδρου Πολεμιστού, της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων και της επετείου από της συντριβής των κομμουνιστοσυμμοριτών εις Βίτσι και Γράμμον».
Φυσικά η γιορτή έγινε υποχρεωτική για όλη τη χώρα και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την προβολή της.

freideriki
Στον πρώτο εορτασμό της επετείου επί χούντας, τον Αύγουστο του 1967, στο Βίτσι βρέθηκε η «βασιλομήτωρ» Φρειδερίκη επειδή ο Γκλίξμπουργκ απουσίαζε σε ταξίδι στον Καναδά.
Στις τελετές της Αθήνας το παλάτι εκπροσώπησε η αδελφή του Ειρήνη.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο εορτασμός των είκοσι χρόνων της επετείου, το 1969.

imagesΣτις τελετές στο Βίτσι παραβρέθηκε ο ίδιος ο… δράστης, ο αρχηγός της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής στην Αθήνα Τζέιμς βαν Φλιτ, ο άνθρωπος που ουσιαστικά διοικούσε τις «εθνικές» ελληνοαμερικανικές δυνάμεις στην τελευταία φάση του εμφυλίου.
Αυτόν τον ρόλο του Βαν Φλιτ διέσωσε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος με το γνωστό «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας».

Αλλά ο Βαν Φλιτ δεν βρέθηκε το 1969 στην Ελλάδα για λόγους νοσταλγίας.
Εναν ακριβώς χρόνο νωρίτερα, τον Αύγουστο του 1968 έφτανε στην Αθήνα ως πρόεδρος της «Ούλεν Μάνατζμεντ» «διά να ενημερωθή επί ζητημάτων της ελληνικής εταιρείας υδάτων, της οποίας τυγχάνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου».
Μία μέρα νωρίτερα είχε επισκεφτεί τον Γκλίξμπουργκ στο Λονδίνο ως μεσολαβητής μεταξύ εκείνου και της χούντας.
Με το αζημίωτο, λοιπόν, ο στρατηγός.
Λίγους μήνες νωρίτερα είχε και πάλι επισκεφτεί την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι προτίθεται να «βοηθήσει» την εταιρεία Litton να εκτελέσει τα αναπτυξιακά προγράμματα που είχε αναλάβει από το δικτατορικό καθεστώς .
Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα οικονομικά σκάνδαλα της χούντας, για μια σύμβαση που λύθηκε με μεγάλη ζημία του ελληνικού Δημοσίου.
Είχε δηλαδή τους λόγους του ο απόστρατος Βαν Φλιτ, που υποστήριξε μεταξύ των πρώτων το χουντικό καθεστώς, ισχυριζόμενος ότι το πραξικόπημα γλίτωσε την Αμερική «από ένα νέο Βιετνάμ».
Πάντως η τιμή του Βαν Φλιτ παρέμεινε ακέραιη.
Μετά την πτώση της χούντας ήταν μεταξύ των Ελληνοαμερικανών παραγόντων που θα γευματίσουν στην Ουάσινγκτον με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα θα δεχτεί από εκείνον θερμά λόγια για την προσωπικότητα και το έργο του.
Η Μεταπολίτευση του 1974 έθεσε υπό αμφισβήτηση τον ιδρυτικό μύθο του μεταπολεμικού ελληνικού κράτους, με αποτέλεσμα να αρχίσει η επέτειος να συγκινεί, πέρα από τους νοσταλγούς της χούντας και του βασιλιά, μόνο τον σκληρό ακροδεξιό πυρήνα της Ν.Δ.
Ομως οι ετήσιες τελετές επαναλαμβάνονταν, κάτω από την αιγίδα των επίσημων κρατικών αρχών.
Μέχρι και τον Αύγουστο του 1980 συνεχιζόταν η επίσημη εκπροσώπηση της πολιτείας σε επίπεδο υπουργών ή υφυπουργών στις εκδηλώσεις στο Βίτσι.
Απλώς η τελετή έφερε πλέον τον τίτλο της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μια από τις πρώτες ενέργειες της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 1981 ήταν να καταργήσει αυτές τις γιορτές μίσους στον Γράμμο και το Βίτσι.
Βέβαια επειδή το ΠΑΣΟΚ ήθελε να διατηρήσει τις καλές του σχέσεις με τη δεξιά ηγεσία του στρατεύματος, όχι μόνο τοποθέτησε ως πρώτο υφυπουργό Αμυνας (με υπουργό τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου) τον «μαχητή» του Εμφυλίου Αντώνη Δροσογιάννη, αλλά επιχείρησε να μειώσει τις εντυπώσεις, θεσπίζοντας μια νέα γιορτή για τις ένοπλες δυνάμεις, τον Δεκαπενταύγουστο.

Η Ν.Δ. στο διάστημα αυτό κράτησε μια επαμφοτερίζουσα στάση.

Ναι μεν απέφυγε να υιοθετήσει ανοιχτά τις εκδηλώσεις, αλλά δεν απέτρεπε τα στελέχη της να μετέχουν σ’ αυτές και ουδέποτε τιμώρησε κανέναν για την επιδεικτική ταύτιση με την Ακροδεξιά.

Και αυτό συνέβη επί όλων των προέδρων, από τον «σκληρό» Αβέρωφ έως τον «μεσαιοχωρίτη» Καραμανλή.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του 2000 (27.8), όταν στη γιορτή μαζί με τη Χρυσή Αυγή, που χαιρετούσε ναζιστικά, και με τους εκπροσώπους της «Πρώτης Γραμμής» του Κώστα Πλεύρη, παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Νίκος Κορτσάρης, Ανέστης Αγγελής, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Mιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ συγχαρητήριο τηλεγράφημα είχε στείλει ο βουλευτής της Ν.Δ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής βρισκόταν στη Φλώρινα, αλλά δεν απέτρεψε τους βουλευτές του να εκδράμουν στην κορυφή του Βιτσίου.
Και ο εκπρόσωπος του κόμματος Θοδωρής Ρουσόπουλος, που μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα, αρνήθηκε να σχολιάσει τη σκανδαλώδη συμμετοχή των βουλευτών στην ακροδεξιά φιέστα, μαζί με φιλοβασιλικές, χουντικές και ναζιστικές ομάδες.
Οσο για την πιο πρόσφατη ιστορία των γιορτών μίσους στο Βίτσι, το 2011 το «παρών» έδωσαν μόνο οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ. (Στ. Κωνσταντινίδης της Φλώρινας και Ζ. Τζηκαλάγιας της Καστοριάς), μπροστά σε οπαδούς του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, που διεκδικούσαν τον πρώτο λόγο στην εκδήλωση.
Η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012 μετέτρεψε το τελετουργικό στο Βίτσι σε παράσταση για ένα κόμμα.
Η οργάνωση μετέφερε τις ομάδες κρούσης με πούλμαν στο Βίτσι και επέδειξε τη στρατιωτική της δύναμη, με ειρωνείες για την επίσημη Δεξιά που «δεν μπορεί να φέρει νεολαία εδώ πάνω», για να δεχτεί τα κολακευτικά λόγια του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ανδρέα.

IMG 20160828 120354
Ο ενδοδεξιός εμφύλιος κορυφώθηκε το 2013. Την 1η Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή εκστράτευσε και πάλι με τα τάγματα εφόδου στο Βίτσι.
Μπροστά στους ανήμπορους απόστρατους και τον μητροπολίτη, ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέβηκε στην εξέδρα και επέβαλε τη βίαιη απομάκρυνση από την τελετή της βουλευτίνας της Ν.Δ., Μαρίας Αντωνίου.
Η κυρία Αντωνίου αποχώρησε με τους συνοδούς της κάτω από απειλές και ύβρεις, ενώ οι ιερείς μάταια επιχειρούσαν να σκεπάσουν το επεισόδιο με… ψαλμωδίες.
Στόχος ήταν να απομονώσει τη Ν.Δ. από το ακροδεξιό ακροατήριο, διεκδικώντας την πρωτοκαθεδρία στον χώρο των «εθνικοφρόνων».
Το ενδιαφέρον είναι ότι η κυρία Αντωνίου είχε αποσταλεί στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος της Βουλής από τον τότε πρόεδρό της, που δεν ήταν άλλος από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη!
Την επόμενη χρονιά, στις 31.8.2014, επαναλήφθηκε το σκηνικό με την ΕΑΑΣ και τον μητροπολίτη Ανδρέα, αλλά δεν υπήρξε επίσημη εκπροσώπηση της Βουλής ή των κομμάτων.
Ομως η πρόκληση του θεσμικά αναγνωρισμένου σωματείου των αποστράτων επαναλήφθηκε, και μάλιστα ο εκπρόσωπός του απευθύνθηκε στους «ελληνόψυχους Ελληνες»και μίλησε για «ένοπλη ανταρσία» και «συμμοριτοπόλεμο»…………..

ΥΓ: Ο πρωθυπουργός απέσυρε τον Αλκιβιάδη Στεφανή από τις γιορτές μίσους , αφήνοντας εκτεθειμένους τους όψιμους… «κομμουνιστοφάγους» οπαδούς του.!
Παρά το γεγονός ότι η παρουσία αυτή διαφημίστηκε από τους οργανωτές με κάθε επισημότητα και παρά την άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση για την πρωτοφανή αρχική απόφαση, η κυβέρνηση μέτρησε τις αντιδράσεις και έκανε πίσω.!