Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Δύο οι έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα :

  1. Ο Εμμανουήλ Φράγκος από την Ελληνική Λύση του ακροδεξιού κόμματος που μπήκε στη βουλή (αναμενόμενο).
  2. Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ το δημοκρατικό κόμμα που κυβερνάει τη χώρα (αναμενόμενο;)

Μάλλον ήταν αναμενόμενο. Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι κόρη του Παναγιώτη Α. Ασημακόπουλου,ο οποίος ήταν συμμαθητής του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στο Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων. Το συγκεκριμένο σχολείο ήταν ιδιωτικό και οι μαθητές πλήρωναν δίδακτρα. Η σχέση των δύο ανδρών συνεχίζεται και μετά το σχολείο και αργότερα ο τέως βαφτίζει την κόρη του φίλου δίνοντας το πρώτο όνομα (Άννα) προς τιμή της γυναίκας του.
Αν λοιπόν άκουγε ευλαβικά τον πνευματικό της «πατέρα» και τηρεί τις συμβουλές του, δεν είναι αναμενόμενο; Έστω και κόντρα στην ομάδα του κόμματός της;

 
Με την τέως βασιλική οικογένεια,όρθια πίσω από τη νονά της Αννα-Μαρία 

Το ιστορικό

Σε κοινό ψήφισμα που κατέθεσαν οι πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απαιτούν επί της ουσίας τη λήψη σκληρών αντικομμουνιστικών μέτρων, όπως απαγόρευση συμβόλων, μνημείων και καταστολή σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων.
Ο ωμός αντικομμουνισμός τους φτάνει στο σημείο να παρουσιάζουν τη Σοβιετική Ενωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου. Μάλιστα, ζητούν να στηθεί μια νέα «Νυρεμβέργη», αυτήν τη φορά για τον κομμουνισμό, κάνοντας λόγο για «επείγουσα ανάγκη πλήρους συνειδητοποίησης και ηθικής αλλά και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων του σταλινισμού και των κομμουνιστικών δικτατοριών».

Άμεση ήταν η αντίδραση, μόλις κατατέθηκε το κατάπτυστο αυτό ψήφισμα, από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία απευθύνθηκε με επιστολή στο σύνολο των ευρωβουλευτών - πλην των προερχόμενων από ακροδεξιά, φασιστικά μορφώματα - ζητώντας τους να μην το ψηφίσουν.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Υιοθετήθηκε το κατάπτυστο ψήφισμα εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά.

Η στάση των άλλων κομμάτων

Τελικά, στην ψηφοφορία, από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ η Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου το ψήφισε, η Μαρία Σπυράκη καταψήφισε, οι Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Ελ. Βόζενμπεργκ απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ λευκό ψήφισαν οι Στ. Κυμπουρόπουλος, Θ. Ζαγοράκης και Γ. Κύρτσος.

Από το ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης καταψήφισε, ενώ απείχε η Εύα Καϊλή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν οι Δ. Παπαδημούλης. Κ. Αρβανίτης και Π. Κόκκαλης, ενώ απείχαν οι Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης και Στ. Κούλογλου.

Τέλος, από την Ελληνική Λύση ο Εμ. Φράγκος υπερψήφισε, ενώ ο Ι. Λαγός (πρώην χρυσαυγίτης) ψήφισε λευκό και ο Αθ. Κωνσταντίνου, επίσης από τη Χρυσή Αυγή, απείχε, προφανώς γιατί τους φάνηκε «λίγος» ο αντικομμουνισμός του ψηφίσματος.

πληροφορίες από: Ριζοσπάστης