Dentro        Mprext     lexiko2    youtube1a    youtube2  mail

Πολλές χυδαιότητεςακούστηκαν αυτές τις μέρες εντός και εκτός κοινοβουλίου, για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ. Ότι δηλ. η 5η Ολομέλεια του Κ.Κ.Ε. καθόρισε το όνομα (1943!!!). Ένα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε την κοινή γνώμη και είναι σίγουρο ότι θα την απασχολήσει και στο μέλλον, σχετικά με το Έθνος και την Πατρίδα είναι το λεγόμενο Βορειοηπειρωτικό. Επειδή κάποιοι υποστηρίζουν διαρκώς ότι οι κομμουνιστές είναι προδότες, ενώ οι σωστοί πατριώτες κάνουν τα πάντα για το έθνος και την μητέρα πατρίδα, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή για να δούμε τι ακριβώς κάνουν οι "πατριώτες".

29 Ιουλίου 1913 οι Μεγάλες δυνάμεις με τη Συνθήκη του Λονδίνου (1913), αναγνωρίζουν την Αλβανία ως ανεξάρτητο κράτος. Με το Πρωτόκολλο Φλωρεντίας (1913) της παραχωρείται η περιοχή της Βορείου Ηπείρου. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ελευθέριος Βενιζέλος αρχικά αρνήθηκε να παραχωρήσει την περιοχή που κατοικούσαν ελληνικοί πληθυσμοί και ήδη κατείχε με ισχυρές δυνάμεις (13 Οκτωβρίου 1913).
Οι Μεγάλες Δυνάμεις, με υπόμνημα που απέστειλαν στο ελληνικό κράτος στις 13 Φεβρουαρίου 1914, μετά την υπογραφή του νέου Πρωτοκόλλου Φλωρεντίας (1914) απαιτούν την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από την περιοχή. Επιπλέον, ζητούν από την Ελλάδα να μην ενθαρρύνει καμιά μορφή αντίδρασης στους ελληνικούς πληθυσμούς της περιοχής.
Επισήμανση: Η Ελλάδα είναι από την πλευρά των νικητών!!!

Οι κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να συμβιβαστούν και στις 28 Φεβρουαρίου 1914 επαναστάτησαν και σχημάτισαν προσωρινή κυβέρνηση, με πρωτεύουσα το Αργυρόκαστρο.
Στις 17 Μαρτίου 1914 υπογράφτηκε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η Αλβανία αναγνώριζε την αυτονομία της Β. Ηπείρου. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας ποτέ δεν τέθηκε σε ουσιαστική εφαρμογή. Μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων, καθώς είχε ήδη ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, η αλβανική κυβέρνηση καταρρέει. Οι επαναστάτες σκόπευαν, καθοδηγούμενοι από τους Νεότουρκους, να αποκαταστήσουν την τούρκικη κυριαρχία στην χώρα.
Το 1921 για δεύτερη φορά στη διάσκεψη των Συμμάχων στο Παρίσι οι περιοχές αυτές επιδικάστηκαν στην Αλβανία.
Επισήμανση: Η Ελλάδα είναι από την πλευρά των νικητών!!!

1918-1939 καθεστώς Αχμέτ Ζώγου.

Τα επόμενα χρόνια, το αλβανικό κράτος έλαβε μέτρα για τον περιορισμό της ελληνικής εκπαίδευσης, τα ελληνικά σχολεία της περιοχής είτε έκλεισαν είτε μετατράπηκαν σε αλβανικά και πολλοί δάσκαλοι απελάθηκαν από τη χώρα. Ενώ πριν τους Βαλκανικούς πολέμους υπήρχαν στην περιοχή 360 σχολεία, ο αριθμός τους μειώνονταν απότομα ώσπου το 1935 ουσιαστικά έφτασε στο μηδέν (0).
Επισήμανση: Πριν έρθουν στην εξουσία οι κακοί κομμουνιστές!!!


Με το τέλος της γερμανικής κατοχής, τον Νοέμβριο του 1944, έρχεται στην εξουσία η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση της Αλβανίας και ο Ενβερ Χότζα αναλαμβάνει καθήκοντα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών.
Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους κομμουνιστές, κηρύσσεται εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ελλάδας Αλβανίας.


Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων γίνεται στις 6 Μαΐου 1971.

Επανάληψη για εμπέδωση.

Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων γίνεται στις 6 Μαΐου 1971.

Σωστά καταλάβατε.

Η Χούντα των Συνταγματαρχών αποκαθιστά τις διπλωματικές σχέσεις.

Ποια "σκλαβωμένα αδέλφια" και κουραφέξαλα.

Καθ΄υπόδειξη των Αμερικανών, βέβαια, οι οποίοι προσέγγιζαν την Κίνα του Μάο, υποστηρικτής της οποίας ήταν τότε ο Ενβέρ Χότζα.

Για να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν.